Fant hydrokarboner

nyheter

Det er påvist hydrokarboner i sandstein i lisensen PL 341 i Nordsjøen. Dette er den andre brønnen i North Energys boreplan på åtte brønner for treårsperioden 2010-2012, hvor funnet av gass-kondensat i lisensen PL 433 Fogelberg var den første. Selskapet skal videre bore fire letebrønner i 2011.

– Stirbybrønnen er ikke boret ferdig, men så langt er det påvist hydrokarboner i 70 m sandstein på nesten 4900 m dyp. Det er for tidlig å si noe om produksjonsegenskaper og totale mengder hydrokarboner. Det planlegges nå videre boring og datainnsamling før endelige resultater kan publiseres, opplyser administrerende direktør i North Energy, Erik Karlstrøm, i en pressemelding.

PL 341 ligger rundt 25 km nord for Gudrunfeltet og 75 km nord for Sleipnerfeltet. Boreoperasjonen er utført på 12 0m vanndyp med den halvt nedsenkbare boreriggen Songa Delta.

– Indikasjonene så langt er positive og i tråd med selskapets evaluering av prospektiviteten i lisensen. Dersom videre datainnsamling bekrefter at dette er et kommersielt funn, har vi tro på at en utbygging tilknyttet infrastruktur i området kan realiseres innen få år, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm.  • North Energy ASA har 11% eierandel i PL 341.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter