Jarle Mjøen"/>

Reddet av Sea King

En mann oppdaget plutselig at isen på vannet han var på vei over ga etter.

  Foto: Odd Magne Haugen

nyheter

– Vi fikk meldingen fra mannen kl. 14.20 søndag og alarmerte Sea King. Flyforholdene var imidlertid dårlige så vi slo full alarm og fikk mannskaper fra Røde Kors hjelpekorps, brannvesen og ambulanse inn i området, forteller operasjonsleder Asgeir Auli ved Vest Finnmark Politidistrikt.

Kvalsunddalen

Mannen var på vei over Øvrevannet i Kvalsunddalen da scooteren plutselig stod fast. Isen begynte å sprekke opp og dermed ringte mannen for å hjelp.

– Jeg har nettopp fått melding inn om at Sea Kingen har reddet mannen. Isen holdt lenge nok til at han fikk hjelp, forteller operasjonslederen til Altaposten.

Usikker is

Dermed endte hele operasjonen på best tenkelige måte. Likevel syntes den rimelig dramatisk minuttene fra meldingen kom inn og til mannen var i helikopteret rundt kl. 15.30.

– Det var rimelig hektisk rundt koordineringen av ulike mannskaper, innrømmer Asgeir Auli som ber folk som ferdes i terrenget vise varsomhet på islagte vassdrag.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter