Laila på topp

For første gang har Finnmark Høyre nominert en kvinne på fylkeslistas førsteplass.
nyheter

Nominasjonskomiteen i Finnmark Høyre leverte lørdag sin innstilling til fylkestingsliste. Damer fyller to av de tre første plassene.

– Finnmark Høyre har aldri før nominert en dame på førsteplass, uttaler Eva Johansen, leder av nominasjonskomiteen, i en pressemelding.

Førsteplass på lista bekles av Laila Davidsen (37) fra Alta. Den tidligere FrP-eren havnet tidligere i år i klinsj med Frp-ledelsen i Alta, gikk ut av partiet og meldte seg inn i Høyre. Deretter har hun gjort kometkarriere i dette partiet.

– Laila er en dreven politiker på lokalt og fylkesplan, hun har guts og mot til å stå opp i kampen for Høyres politikk og mot den sosialistiske dominansen på fylkestinget, argumenterer Johansen.

Om det blir borgerlig flertall på fylkestinget etter valget neste høst, ligger det an til en durabelig dragkamp om ordførerjobben mellom Frps Claus Jørstad og Høyres Davidsen. Til Radio Alta sier Jørstad, som sitter i ledelsen i Alta Frp, at han tror det skal være mulig å finne gode løsninger, selv etter konflikten tidligere i år.

Lars Helge Jensen (50) fra Nordkapp har blitt innstilt på andreplass på lista.

– Som varaordfører og vara til fylkestinget har Lars Helge tilegnet seg god erfaring fra politikkens verden. Denne erfaringen er nyttig å ta med seg når man skal være med å legge rammene for framtidens Finnmark, sier Eva Johansen i pressemeldingen fra nominasjonsmøtet i Finnmark Høyre.

Lise Svenning (46) fra Vadsø har blitt nominert til tredjeplass på Finnmark Høyres liste til nominasjonsmøtet.

– Lise har også erfaring fra både fylkes- og lokalpolitikk, og har vist seg fram som en dyktig og saklig retoriker. Finnmark fylke vil med disse på plass nyte godt av politikere som tør å si i fra, og vil gjøre Finnmark til en mer attraktiv plass å bo, sier Johansen.