Hanne Larsen"/>

Alle ble invitert

Alta kommune hadde invitert lærerne sine på betalt homokurs. Likevel vekket det ingen interesse.
nyheter

Det sier rådmann Bjørn Atle Hansen etter at han i går ettermiddag sjekket saken nærmere. I gårsdagens avis sa han først at det måtte være en kommunikasjonsvikt som gjorde at kun to av kommunens 1600 ansatte hadde meldt seg på kurset «På skeiv kurs», som går i Alta mandag.

- Det viser seg at oppvekstsjefen sendte ut invitasjon til lærerne og andre avdelinger 16. august, sier rådmannen.

Kommunen betaler

Han legger til:

- I invitasjonen står det hvor og når kurset holdes, og at kursavgiften dekkes av Alta kommune for alle ansatte i barne- og ungesektoren.

- Så da er det bare ingen interesse for kurset?

- Jeg vet ikke hva som har skjedd, om det kan ha gått i glemmeboka. Uansett synes jeg det er synd at så få har meldt seg på, sier Hansen om kurset, som holdes av Skeiv ungdom Finnmark og hvor Alta kommune er samarbeidspartner.

Hindenes sendte brev

Rektor ved Sandfallet ungdomsskole, Knut Ingar Olsen, ringer også opp Altaposten i etterkant av gårsdagens avisoppslag. Han bekrefter at oppvekstsjef Per Hindenes har gjort jobben sin og sendt ut invitasjon. Der har Hindenes i tillegg bedt skolene om sterkt å vurdere å finne rom og tid for kurset.

Til tross for oppfordringen, har altså verken Sandfallet eller Alta ungdomsskole klart å melde på en eneste representant.

Les hele saken i dagens papirutgave.