Rune Østlyngen"/>

Fullførte seilbragden

I august i fjor smatt Hans Fredrik Haukland og RX II gjennom Nordøstpassasjen. Ett år etter brøt de også gjennom Nordvestpassasjen..

  Foto: Arne Hauge

  Foto: Arne Hauge

  Foto: Arne Hauge

nyheter

– Jeg er veldig stolt av mannskapet mitt, Hans Fredrik og Finn, som har taklet alle situasjonene vi har vært oppe i, skriver kaptein på RX II, Trond Aasvoll, i sin blogg på Seilmagasinet.no.

Hjem og på jobb

Hans Fredrik fikk tidlig beskjed om at han kunne delta også på årets ekspedisjon til polhavet. Men ferien ble ikke så lang som Haukland ønsket.

Da RX II ankom Grønland var eventyret over for 53-åringen fra Alta.

– Hans Fredrik måtte dessverre mønstre av og ta fly hjem. Den tilmålte ferie og permisjon fra Alta brannvesen var over, og «strikken tøyd langt nok», som brannsjefen hadde sagt, skriver kaptein Aasvoll.

Utrolig stolt

Det tre mann store mannskapet har ifølge kapteinen gjort en fantastisk innsats underveis. 26. august seilte de gjennom passasjen.

– Etter å ha vært igjennom mange opplevelser og hendelser, trenger jeg en del tid for å fordøye alt sammen. Jeg kan nå se at målet blir nådd, når vi seiler inn i Baffin Bay. Tenk at vi klarte å seile Nordøstpassasjen og Nordvestpassasjen, med det samme norske mannskapet og med den samme båten, RX II. Som også er bygd i glassfiber og har åpen cockpit, skriver Aasvoll videre.

  • Haukland var ikke selv tilgjengelig for kommentarer i dag.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter