Kita Eilertsen"/>

Løypefristen løper fra folk

Mener du noe om hvor scooterløypene skal gå, bør du komme «ut i løypa» nå.
nyheter

– Kanskje går ei scooterløype over et vann som nesten ikke har fisk. Den kunne i stedet vært lagt over et vann hvor det er mye fisk, foreslår Monica Nielsen i Alta Arbeiderparti.

Hun er også medlem av planutvalget. Og hun har stor interesse for snøscooter og scooterkjøring som rekreasjon.

– Ja, i høyeste grad. Vi tar ungene med og er mye på fjellet på scootertur. Det er flott at vi har denne muligheten i Finnmark, synes hun.

Ser tynt ut

Det er nå kommunens scooterløyper skal revideres og eventuelt endres. 17. september er fristen for å komme med innspill. Foreløpig ser det tynt ut. Få har meldt sin interesse.

– Det har kommet inn veldig få innspill. De fleste innspillene som har kommet inn, gjelder kutt i løypene. Det er nemlig noen som ønsker kutt, sier Nielsen.

– Derfor er det viktig for de som har et annet syn, som kanskje ønsker flere løyper eller en omlegging, å komme på banen nå.

Sjansen er nå

Nielsen er fornøyd med det arbeidet Alta Arbeiderparti sitt scooterutvalg har gjort. Og at kommunen nå vil revidere løypenettet. Nå oppfordrer hun bare folk til å komme med sine ønsker.

– Det er nå man har sjansen til å påvirke hvor scooterløypene skal gå, understreker hun.

Hun sier at selv om det i utlysninga står at man ønsker innspill gjennom bygdelag og organisasjoner, kan privatpersoner også sende inn forslag.

– Enkelte privatpersoner føler at de ikke har rett til å komme med innspill siden de ikke har noen forening bak seg. Det trenger de ikke. Send inn forslag likevel, oppfordrer hun.

Utvalget

Sist vinter jobbet Aps scooterutvalg med utfordringene knyttet til scooterkjøring og scooterløyper i Alta.

Scooterutvalget kom frem til at de ønsker en sterkere sammenknytning av det løypenettet som er. Dette ble også behandlet av medlemsmøtet. Derfor er partiet trygg på at medlemmene vil det samme.

– Vi har også sagt at Alta kommune bør være en som tar initiativ til samarbeid med andre kommuner, for å knytte sammen løyper, sier Nielsen.

Det er en kjent sak at Fylkesmannen i Finnmark ikke ønsker en utvidelse av løypenettet. Likevel har det vært gitt tillatelse til noen endringer og også utvidelser.