Jan-Erik Steine"/>

Værfast i England

Familien Dahlslett på SY Fryd, har startet på seilasen mot Biscayabukta etter fire dagers landligge i Padstow.
nyheter

– Det har vært ganske dårlig vær her nede og vi var rett og slett nødt til å vente på en åpning, fortalte Ulf Dahlslett på mobil da vi slo på tråden i 12.00-tiden i formiddag. Da var det et par timer siden de hadde lagt fra kai i Padstow i Cornwall.

Middag i lag

Altafamilien var ikke de eneste som var nødt å søke tilflukt i Padstow på grunn av mye vind og store bølger i Atlanterhavet. En familie på fem fra Sauda, forsøkte nemlig mandag å runde sørvestspissen av England, men måtte snu. I Padstow samlet de krefter sammen med familien Dahlslett.

«Da vi kom tilbake til Padstow ble vi tatt godt imot av SY Fryd som hadde tatt ett bedre valg om å bli igjen. I går kveld var vi i hos Fryd og koste oss med god mat og fikk roet oss ned. Vi blir nå liggende i Padstow til været har roet seg», står det å lese på bloggen datert tirsdag.

– Vi har vært en god del i lag med denne familien og kommer sikkert til å møtes igjen. Vi har nemlig samme reisemål, Karibien, forteller Dahlslett.

– Kan være tøff

I går lå de to familiene fremdeles værfaste i Padstow og benyttet anledningen til å besøke en park full av merkelige planter i lag.

Ulf, Wenche og deres barn, startet i 10.00-tiden i formiddag (norsk tid) ut fra Padstow med kurs for Lands End, og deretter Biscayabukta. Og der kan de nok en gang møte på tøft vær. Blant annet har en svensk seiler nylig sendt panpan-melding uten å gi lyd fra seg mer.

– Vi har allerede hatt bølgehøyder på bortimot fire meter i Irskesjøen, og det har vært en del sjøsyke ombord. Stemningen er imidlertid god.

I Biscayabukta kan det også bli tøft vær, det er vi klar over. Spesielt på høsten er det «mye vær» i dette området. Det gjelder å finne seg et «værvindu» over bukta hvor været er noenlunde greit.

Spania neste

Planen til familien Dahlslett er å komme seg i havn helt på sydvestspissen av England (Lands End) i natt. Der vil de ligge og samle krefter i noen dager ? samtidig som de venter på en åpning ? før de går over til Biscaya, og deretter Nord-Spania.

– Det tar rundt tre - fire dager å krysse Biscayabukta, alt etter hvordan være er.

Når vi kommer over til spansk side, vil vi slå oss ned i havna i La Coroña på nordvestspissen av Spania. Der kommer vi til å være til vi får skylt av oss saltvannet og spist et eller flere bedre måltid. Sannsynligvis vil vi også der slå oss i lag med familien fra Sauda, som startet et par timer før oss ut fra Padstow, avslutter Ulf Dahlslett.