Jan-Erik Steine"/>

Trollskap ender med anmeldelse?

Bandet Troll skremte ingen under Aronnesrocken, men kan risikere anmeldelse fra Alta KrF.
nyheter

I alle fall dersom Solveig Andersen i Alta KrF får det som hun vil.

– Vi kommer til å ta saken opp i styret i Alta KrF, så får vi se hva vi ender opp med, sier Solveig Andersen.

Anmelder?

Aronnesrocken fikk i sommer pepper for å ha satt opp bandet Troll på plakaten til årets festival. Og det er bandets tilsynelatende frynsete holdning til de kristne, med tekster som «Drep de kristne», som har skapt furore i det kristne miljøet i Alta.

– Kommunestyret har for Alta laget et manifest hvor det står at vi ikke skal diskriminere noen etter hudfarge, religion, seksuell legning eller etnisitet. Dersom det stemmer at bandet har sunget «Drep de kristne» under Aronnesrocken, mener jeg de har handlet i strid med manifestet - samtidig som de har gjort noe lovstridig, sier Andersen.

– Vi vurderer faktisk å gå til anmeldelse av festivalen og bandet, sier Andersen, som nå vil sjekke om sangen faktisk ble fremført.

– Dersom den ikke ble fremført, er saken grei. Vi trenger håndfaste bevis dersom saken skal anmeldes.

Trekker støtten

Andersen har forståelse for at vi her kun snakker om en sangtekst og at det hele ikke skal tas bokstavelig, men hun har likevel vanskelig for å applaudere innholdet. Nå havner saken altså på den politiske dagsorden.

– Jeg kommer uansett til å ta saken opp i styret i Alta KrF når vi møtes i september, så får vi se om vi skal ta den videre til formannskapet.

Utfallet kan være at i alle fall Alta KrF lar være å støtte Aronnesrocken ved neste korsvei ? dersom det viser seg at de setter opp band som bygger opp under diskriminering i henhold til vårt manifest.

Jeg kommer uansett til å granske programmet for Aronnesrocken grundig før jeg gir mitt svar neste gang, avslutter Solveig Andersen.

Dedikert til sognepresten

Altaposten var representert med journalist Tom Skoglund under konserten. Han forteller at låten «Drep de kristne» ikke bare ble spilt, den ble også dedikert til sognepresten i Alta.

– Det var et pek til saken vi hadde i Altaposten. Ellers var konserten ikke veldig skremmende. Det var langt opp til det nivået vi kjenner fra norsk black metal, sier Skoglund.