Vidar Kristensen"/>

Har 474 mill. i cash

Mens boret nå trenger seg stadig dypere ned i havbunnen vest for Haugesund og sluker penger, er North Energy godt rustet til å bore ytterligere seks brønner.

  Foto: Jarle Mjøen

  Foto: Jarle Mjøen

  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Oljeselskapet har tilgang på 474 millioner kroner i cash, godt hjulpet av aksje-emisjonen tidligere i år. Selskapet melder i sin kvartalsrapport at kontantbeholdningen er på 172 millioner kr, mens man forventer å få tilbake nær 303 millioner kroner i refunderbar skatt fra den norske stat. Samtidig har selskapet for øyeblikket ingen rentebærende gjeld.

I tillegg har man en avtale med SEB om å kunne låne ytterligere 300 millioner kroner til letevirksomhet, dersom det skulle bli nødvendig.

Drivverdig utenfor Nordland

For øyeblikket borer North sammen med flere partnere i lisensen «PL 341 Stirby» i Nordsjøen. I en børsmelding opplyser North at de har kjøpt 11 i lisensen fra Talisman Energy Norge AS. Lisensen er lokalisert nordøst for Brae Øst og nord for Gudrun.

– Kjøpet er i tråd med North Energys målsetting om kjøp av tre lisenser med brønnforpliktelser i 2010. Boring av letebrønn på PL 341 Stirby-prospektet startet 16. august med DETNOR som operatør. North Energy ser på PL 341 som et attraktivt prospekt, både med hensyn til funnsannsynlighet og volumer. Det er i tillegg stor oppside knyttet til dypereliggende strukturer, opplyser direktør Erik Karlstrøm i børsmeldingen.

Går via Åsgard

Selskapet er også partner i en brønn som tidligere i år ble boret på Haltenbanken. Funnet der er drivverdig, kunne selskapet opplyse torsdag, men det er foreløpig usikkert når man kan starte utvinningen av funnet av gass og kondensat.

– North Energys evaluering tilsier en positiv økonomi i feltet selv med pessimistiske volumanslag, opplyser direktør Erik Karlstrøm i en børsmelding i dag.

Planen er å utvinne lisensen ved å knytte to-tre bunninstallasjoner til en 20 km lang ledning til Åsgard B-plattformen på Haltenbanken, og videre ut til markedet derfra.

Kapasiteten ut fra denne plattformen anses som den avgjørende faktoren for framdriften i utvinningen av lisensen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter