Jarle Mjøen"/>

Går fra Frp til Høyre

Laila Davidsen er frosset ut av Frp. Mandag stiller hun til tjeneste for Høyre i kommunestyret i Alta.

  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

– Jeg har vært lojal mot Frp hele veien, men for meg var døren for en videre politisk karriere i partiet lukket. Innmeldelsen i Høyre gir meg fortsatt mulighet til å drive med politikk, og det er en mulighet jeg har grepet, sier en åpenhjertig Laila Davidsen til Altaposten.

Siste Frp-øvelse

I går gjennomførte hun sin siste øvelse sammen med Frp. Etter fylkestingssamlingen i Kautokeino skilte Laila Davidsen og Frp sine veier.

– Jeg ønsker ikke å si noe om hva konflikten mellom Laila og Frp har bestått i. Alta Frp regner den som en personalkonflikt som er et rent indre partianliggende, sier gruppeleder for Frp i fylkestinget og fungerende leder i Alta Frp, Claus Jørstad.

– Det jeg kan si er at jeg personlig beklager at Laila nå går ut av Frp-gruppa. Hun er en dyktig politiker som vil være en ressurs i enhver partigruppe. Samtidig ønsker jeg henne lykke til videre i politikken.

Stengt dør

Etter fjorårets stortingsvalg har det imidlertid vært et iskaldt klima mellom Alta Frp og Laila Davidsen som var partiets politiske stjerne. Hun er i dag vararepresentant for Jan Henrik Fredriksen til stortinget, innvalgt i kommunestyre i Alta og fylkestinget. Hun fortsetter i alle verv, men vil fra i dag av representere Høyre.

– Jeg er ikke bitter, men har innsett realitetene. Døren for en videre politisk karriere i Frp for meg har ledelsen i partiet lukket og låst. Høyre står så nær Frp i mange saker at det politisk ikke var et stort steg, men jeg forstår fortsatt ikke hvorfor ikke Frp ønsket meg med videre, forteller Laila som ikke tror hennes overgang til Høyre vil skape samarbeidsproblemer mellom partiene.

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg kommer i alle fall til å opptre profesjonelt overfor Frp.

Velkommen

Leder i Alta Høyre, Raymond Londal, sier at Laila Davidsen er hjertelig velkommen til Høyre.

– Hun er en av Altas dyktigste kvinnelige politikere og her etter hvert også fått stor erfaring, påpeker Londal.

For Høyre betyr overgangen at gruppa i kommunestyret øker med 50 prosent. På fylkestinget går Høyre fra fire til fem, mens Frp går fra seks til fem.

– Vil Laila få en topplass på Høyres liste til kommunevalg og fylkestingsvalg?

– Hun vil være en kandidat, men hun har ikke fått noen lovnad. I Høyre har vi ikke kultur for å forhåndsnominere noen. Nominasjonskomitéen og senere nominasjonsmøtet vil på fritt grunnlag vurdere alle kandidater, slår Londal fast.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter