Legger løypa via Kuvannet

Alta kommune har bestemt seg for å legge om den første biten av scooterløype 7, langs skiferveien i Detsika, via Kuvannet.
nyheter

– Vi ønsker med dette å skape en tryggere trasé for folk på scooter. Kollisjonssituasjonene på veien innover mot skiferbruddet håper vi nå er historie, sier miljøvernleder, Jon Håvard Haukland.Fordeler og ulemper

Haukland håper brukere av området ser fordelene ved hastevedtaket.

– Enkelte vil nok finne ulemper ved at vi har gjort dette slik. Men det er mange fordeler også. Det blir blant annet tilgang til fiske på Kuvannet og ikke minst at scooterførere nå får en trygg vei å ferdes på. Det er det viktigste og vi håper ingen tar sjansen på å kjøre langs den oppbrøytede bilveien innover mot Bollo lenger, oppfordrer han.Kort omvei

Den nye traséen gjør at man får rundt 200 meter lenger å kjøre enn om man hadde kjørt langs skiferveien.

– Vi har vært opptatt av at folk som skal kjøre scooter her, skal kunne få en skikkelig plass å sette fra seg bil og henger. Samtidig skal de kunne ferdes trygt innover fjellet når de bytter kjøretøy. Løypa er allerede merket og klar til bruk. Nå mangler bare skikkelig skilting mot kjøring med scooter på veien som både biler og lastebiler ferdes på til daglig, kommenterer Haukland.

Per i dag er det bare ei hytte ved Kuvannet som rammes av scootertrafikken. Ingen har kommet i gang med bygging av hytter i det nye feltet ved Bollomahaugen like ved.

– Jeg har ingen tro på at denne endringen vil skape særlig store reaksjoner. Det viktigste er at folk blir klar over at løypa er lagt om, bemerker Haukland.