Magne Kveseth"/>

Håper på Fogelberg

Fogelberg-prospektet ser ut til å være drivverdig.

  Foto: André Clark Utvik

nyheter

Selv om North Energy ikke henger med hodet, er hele oljesektoren preget av det ødeleggende BP-utslippet i Mexicogulfen.

Avventende

Denne uka forelå en første rapport etter boringen på Fogelberg-lisensen hvor altaselskapet North Energy eier 12 prosent. Analysearbeidet er ikke sluttført, men Erik Karlstrøm tror funnet er drivverdig. De ulike analysene er ikke ferdige, blant annet skal det skilles ut en rekke forurensende elementer fra prøvene.

- Vi hadde møte med operatøren og de jobber med prøvene. Det skal kunne skille fakta fra støy, for å bruke et slikt uttrykk, sier Erik Karlstrøm, administrerende direktør for North Energy.

Når arbeidet med datainnsamlingsprogrammet er ferdig, vil Oljedirektoratet i samråd med operatøren publisere en mer utfyllende melding. Det skrev North Energy da funnet ble publisert i mars.

Trolig drivverdig

Brønnen det er snakk om, ligger i lisens 433, hvor det er 281 meter dypt. Lisensen ligger nord for Åsgard og vest for Heidrunfeltet i Norskehavet.

Fogelberg har Centrica som operatør med en eierandel på 28 prosent, mens Petro-Canada har en 30 prosentandel. E.ON Ruhrgas Norge har 15 prosent, Faroe Petroleum 15, mens den nordnorske oljemyggen, som North Energy ofte er kalt, har 12 prosent.

- Vi er optimister i forhold til dette funnet, samtidig som vi alle er preget av utslippet i Mexicogulfen. Kurser raser på børsen i alle selskaper og det preger stemningen, sier Karlstrøm.

Vanskelig

Karlstrøm sier han ikke vil konkludere rundt hva som har skjedd i Mexicogulfen. Til det synes han saken er beheftet med for mange spekulasjoner om hva som kan ha skjedd.

- Kunne dette ha skjedd hos oss med våre bestemmelser rundt sikkerheten?

- Jeg skal være forsiktig med å konkludere rundt dette. Det er ikke like mange bestemmelser om sikkerheten i USA som i Norge. Vi kan likevel ikke skyve dette fra oss, sier Karlstrøm til slutt.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter