Liv AS Pedersen"/>

Nytt ambulansefly på plass i Alta

Etter ett år i Sveits er nå det først at tre nye ambulansefly ankommet Finnmark. Flyene er siste nytt med god miljøprofil.
nyheter

I går ettermiddag kom den første av serien Beech 200 til Alta. Lufttransport fikk de første av disse flyene for ett år siden, men de har vært i Sveits for ambulanseinnredning.

– Nå har flyene returnert til Norge og vi er den fjerde byen som får flyet på plass. I løpet av sommeren kommer fly nummer to til Alta, samt et eget fly til Kirkenes, opplyser Bjørn Berg fra Lufttransport i Alta.

Nytt og moderne

De nye flyene er raskere å vedlikeholde enn de gamle flyene, og Berg tror beredskapen og tilgjengeligheten med dette blir bedre. I tillegg har flyene vingesett som gjør dem med miljøvennlige. Vingetuppene vender oppover og reduserer behovet for drivstoff. På innsiden av cockpit er alle instrumenter samlet på to skjermer. Bakover i flyet er ambulanseinnredningen av nyeste sort, med plass til to bårer, inntil tre ledsagere og en sykepleier. I tillegg er det et nytt innlastingssystem til flyet.

– Dette testet vi ut i går og i dag er flyet i lufta, forteller Berg.