Persson til Alta

Sveriges tidligere statsminister Göran Persson er klar for høstens Finnmarkskonferanse i Alta.

  Foto: Pawel Flato

  Foto: Pawel Flato

  Foto: Pawel Flato

nyheter

– Persson skal prate om Finnmarks sentrale posisjon i Norden og hvilken mulighet en slik strategisk plassering gir, opplyser prosjektleder Marit Hætta Øverli.

«Finnmark i vekst» er temaet for årets konferanse som går av stabelen 7. og 8. september.

Programkomiteen gir uttrykk for at de er svært fornøyd med å ha fått den profilerte svenske politikeren og retorikeren til å bidra på konferansen, og tror hans foredrag vil trekke mange folk til arrangementet

– I år har vi valgt å se på Finnmark i vekst, og vil i tillegg til den samlede sesjonen kjøre delte sesjoner på konferansens andre dag. Der tar vi for oss temaene «Human kapital» og «Ny industrialisering», sier prosjektleder Hætta Øverli i Origo.

Spaltist i E24, Elin Ørjasæter, rektor ved Markedshøgskolen, Trond Blindheim, og nylig avgått sjefredaktør i Dagbladet, Anne Aasheim, blir andre navn under årets Finnmarkskonferanse.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter