Jarle Mjøen"/>

– Tilbudet for bra til å kunne takke nei

Eierne av Arctic Protection mener Harald Karlstrøm er nøkkelen til å gjøre selskapet ledende i Nord-Norge på beredskap. Derfor punger de ut med superlønn.

  Foto: Magne Ek

nyheter

– Arctic Protection har ikke kjøpt meg fra Origo, men både lønn og avtaleforhold signaliserte at eierne ønsket å ha nettopp meg til å lede selskapet inn i en spennende og avgjørende fase, forklarer Karlstrøm overfor Altaposten.

Ikke penger

Han innrømmer at han er svært godt fornøyd med betingelsene han har fått i sin nye jobb. Samtidig understreker han at han ikke forlater Origo på grunn av penger.

– Lønn er selvsagt ikke uten betydning, men jeg vil heller si at det var utfordringen og spenningen i jobben som gjorde at jeg takker ja.

Karlstrøm medgir at det ikke var med lett hjerte han ga styret i Origo beskjed om at han forlater skuta etter en ferd på åtte år.

– Det har vært både spennende og utfordrende å være i Origo. Det kan imidlertid være bra for alle parter at vi foretar en veksling, klargjør Origo-direktøren som nå går et hakk opp i karrierestigen og får tittelen administrerende direktør.

Ledende i nord

Arctic Protection AS er en nordnorsk samling av virksomheter som sammen leverer et totalkonsept innen beredskapstjenester for alle maritime operasjoner. Selskapet er en fusjon av tidligere Maritime Preparedness Operations AS (MAPO), som har sitt hovedkontor i Honningsvåg, Arctic Protection AS og Norwegian Petro Services AS i Harstad.

Selskapet har sitt operasjonelle hovedkvarter i Honningsvåg, samt et underkontor i Harstad med spesialkompetanse innen beredskap.

– Som styreleder av selskapet har jeg på mange måter skrudd sammen selskapet. Nå har jeg muligheten til å ta bedriften et steg videre og gjøre det til Nord-Norges ledende selskap innen maritim beredskap, som er selskapets uttalte mål.

Blir i Alta

Selv om selskapet vil ha forretningsadresse Honningsvåg og ha sin operative base i Nordkapp kommune, flytter ikke Harald. Han skal lede Arctic Protection fra sitt kontor i Kunnskapsparken.

– Arctic Protection kan bli en meget viktig brikke for Nordkapp kommune. Hvor stor aktivitet og hvor viktig selskapet blir kommer mye an på om vi når opp i konkurransen om å levere beredskapstjenester til Goliat, klargjør den nytilsatte direktøren.

I dag har Arctic Protection tre ansatte i Honningsvåg. I tillegg har datterselskap Norwegian Petro Services AS i Harstad fire beredskapskonsulenter på sin lønningsliste, alle med en kompetanse på topp i sitt fagområde i landet. I løpet av det neste året kan imidlertid antall ansatte eksplodere.

– Mye vil avhenge av om hva som skjer på Goliat, men vi forventer også et økende marked knyttet opp til skip til skip-omlasting av olje i nord. Her skal vi være med fra dag én, lover Harald Karlstrøm.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter