Liv AS Pedersen"/>

Lund kjøper Naranas

MQ Granite AS fikk napp på boet til Mineralutvikling AS i Naranasbruddet. Drifta skal være i gang i løpet av to uker.
nyheter

– Magefølelsen min sier meg at nå er det bare å gi full gass, sier daglig leder for MQ Granite AS, Erik Lund.

Han vil ikke fortelle hva budet inneholdt, da offentlighet rundt dette ikke er avklart med styret. Nå holder han fokus på nøktern drift og lønnsomhet i bruddet. De senere år med fire ansatte. Nå skal han ansette tre i påvente av at markedet løsner.

– Vi har fire produkter og selger det meste ut av landet. Finanskrisa satte en stopper for oss i fjor og vi evnet ikke å betale for oss. Nå er markedet i ferd med å snu og vi kan få avsatt våre verdier. Jeg har enorm tro på at dette vil gå så det suser når drifta får gått seg til, sier Lund.

Det handler om matematikk før MQ Granite AS kan utvide med videreforedling av stein tilknyttet bruddet, men Lund sier tidshorisonten er på fem år.Stein for generasjoner

Masi Quartzite Granite AS (MQ Granite AS) er selskapet som nå overtar boet til konkursselskapet Mineralutvikling AS. Bak det nye selskapet sitter Erik Lund som daglig leder – og ikke betydelig eier, som sist i Mineralutvikling AS.

– Jeg tapte skrekkelig mye penger på Mineralutvikling AS, men ser på de årene som et godt fundament for videre drift. Berg som dette blir bare bedre jo dypere man kommer og jo mer man utvinner. Her er det stein for flere generasjoner, slår Lund fast og fortsetter:

– Nå er jeg tilbake igjen med min erfaring, og har sterke investorer i ryggen.Investorene

Fredag ble det gjort et valg blant tre interessenter, hvor Lund-gruppen hadde det høyeste budet. Rettighetene til utvinning ble avklart mandag. Med en egenkapital på 3,2 millioner i MQ Granite AS, stiftes selskapet i dag eller onsdag. Eierne bak selskapet er «Anleggsdrift brønn- og energiboring AS» som største eier med 62,5% av aksjene, Kronlia Holding AS med David Simonsen og TKL Holding AS med Erik Lunds bror Per Kristian Lund.

– Om investorene vil jeg si at de representerer kompetanse, sterk tro på investeringen og solid kapital, sier Erik Lund.God investering

– Vi har allerede fem mann i Troms og Finnmark. To av disse er fra Kautokeino, og det kan med tida være aktuelt å etablere et lokalkontor i Kautokeino med tanke på videreforedling av steinen, sier Nils Atle Smerthu, eier av «Anleggsdrift brønn- og energiboring AS».

Smerthu har lang erfaring med stein, og sier han investerer i Naranas fordi han ser steinens potensial når markedet løsner.

– Dette er en fantastisk flott stein, sier han og gleder seg til å ta fatt i Kautokeino.Gjenopptar lokale avtaler

Erik Lund sier han respekterer alle avtaler som er inngått med kommunen og reindrifta. Hovedavtalene er tidspunktene for drift i bruddet, veiavgift og etablering av ti nye arbeidsplasser i løpet av de neste fem årene.

– Dette står i avtalen Mineralutvikling AS gjorde med Kautokeino kommune da broa skulle etableres. Den avtalen tar vi med oss inn i vår drift, sier Lund.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter