Alta-mann erkjenner drap

34-åringen fra Alta som er siktet for å ha skutt og drept Stig André Skram (36) i Mysen natt til søndag, erkjenner å ha drept tobarnsfaren.
nyheter

Mannen ble pågrepet etter at han selv ringte politiet for å melde fra om at han hadde skutt tobarnsfaren.

Forsvarer til den siktede, advokat John Christian Elden, forteller til Dagbladet at mannen erkjenner de faktiske forhold.

– Han er veldig lei seg for det som skjedde. Avdøde var hans venn, sier forsvarer Elden til Dagbladet.

Skutt flere ganger

34-åringen ble pågrepet på stedet. Han var rolig under pågripelsen, som skjedde uten dramatikk. Den drepte var død da politiet kom fram. Den drepte var skutt flere ganger i mageregionen og helsepersonell forsøkte gjenoppliving på stedet.

– Den drepte ble skutt med en pistol kaliber.45, et grovkalibret våpen, fortalte Eidsberg-lensmann Henning Tollefsrud på en pressekonferanse søndag. Det er uklart hvor mange skudd som ble løsnet, men en nabo sier til VG Nett at han hørte tre-fire kjappe skudd.

Skytingen skjedde utenfor huset til den mistenkte og de to skal ha kjent hverandre godt. I følge lensmannen i Eidsberg er ingen av dem kjenninger av politiet.

Har ikke oppgitt motiv

34-åringen som erkjenner å ha drept sin 36 år gamle nabo på Mysen i Akershus, har ikke oppgitt noe motiv for handlingen, sier politiadvokat Gro H. Nygaard ved Follo politidistrikt til NTB.

Første avhør av mannen ble foretatt søndag og mannen er siktet for forsettlig drap etter straffelovens paragraf 233, og vil under en såkalt kontorforretning i Heggen og Frøland tingrett mandag bli begjært varetektsfengslet. Dette har den siktede 34-åringen samtykket i.

Relaterte saker: