Tom Skoglund"/>

Satser stort på laksefrakt

Fra sensommeren skal brønnbåten til nyslått reder Svein Jøran Simonsen serve Grieg Seafoods oppdrettsanlegg.

  Foto: Tom Skoglund

nyheter

I samarbeid med Grieg Seafood i Alta har Simonsen fra Alta klart å virkeliggjøre ideen som gjør at han med rette kan kalle seg reder. Den 134 fot lange og 500 bruttotonn store «MS Bluetrans» blir arbeidsplassen til Simonsen og hans mannskap.

Arbeidskontraktene er på plass, og Simonsen ser fram til å kunne ta fatt på jobben med å betjene oppdrettsanleggene til Grieg Seafood.

Arbeid året rundt

– Det er fortsatt et lite stykke å gå før vi er klare til å ta fatt på jobben her i nord. Nå i første omgang skal båten klargjøres, pluss at de nødvendige godkjenninger skal på plass. I mars overtar vi MS Bluetrans. Og i løpet av tredje kvartal i år vil vi være på plass i Loppa. Da skal vi også være i gang med arbeidet, sier Simonsen.

Hovedarbeidsområdet er transport av levende fisk fra settefiskanlegg og ut til merdene, og av slakteklar laks fra merdene til slakteriet.

– I tillegg kommer andre serviceoppdrag. Vi regner med å ha arbeid nok året rundt, sier han.

Langsiktighet

Det er Simonsen selv som står som største eier av selskapet, med sine 50,1 prosent. Grieg Seafood sitter på den resterende aksjeposten. Og den nyslåtte rederen hefter ikke med å peke på oppdrettsgiganten når han skal dele ut heder og ære for at ideen hans ble en realitet.

– Etter å ha gått rundt og grublet og tenkt fram et prosjekt, bestemte jeg meg for å markedsføre denne overfor Grieg Seafood. De vurderte den som så god at de bestemte seg for å bli med som samarbeidspartner. Samtidig fikk jeg tillit og tid til å jobbe fram prosjektet, samt at de gikk inn på eiersiden. Med en så kapitalsterk og dyktig medeier lot det seg gjøre å få finansieringen på plass, fastslår den nyslåtte rederen.

Også Innovasjon Norge får en takk:

– De har vært en uvurderlig støttespiller i utviklingen av ideen. Bedriftsutviklingstilskuddet og hjelpa jeg fikk gjorde det mulig for meg å arbeide fram et konkret prosjekt.

Skal stå på egne bein

Men om noen måtte tro at Simonsen sitter med et sugerør inn i kassa til Innovasjon Norge eller til oppdrettsgigant Grieg Seafood, kan han selv avkrefte dette.

– Selskapet skal stå på egne bein, og er underlagt tøffe krav til drift fra Griegs side. Vi tenker meget langsiktig, og målet for meg er å skape en stabil og god arbeidsplass for meg og mine ansatte.

– Du har satset litt tid og penger på dette?

– Uten at jeg vil gå inn på noen tall kan jeg si at både jeg og Grieg Seafood har lagt ned betydelig med penger og ressurser i selskapet. Det er det ikke tvil om, sier han.

Etablerer seg i Loppa

Som base for virksomheten har altaværingen sett seg ut Loppa.

– Vi etablerer oss her fordi det finnes en god maritim kompetanse og en helt annen infrastruktur enn i Alta. Kompetansen ser vi at vi vil få behov for i framtiden. I tillegg har nærhet til markedet sitt å si, gjør han klart.

Simonsen legger ikke skjul på at han har ambisjoner med selskapet, men vil ikke gå videre inn på hvordan han ser for seg utviklingstakten.

– Jeg har jo trua på dette, men hva det vil bli til slutt, det er vanskelig å si nå. I tillegg til å skape noe eget håper jeg etableringen kan være med på å skape aktivitet i Loppa i framtiden. Hvem vet, kanskje vår etablering kan føre til positive ringvirkninger for resten av området, avslutter han.

Les mer i dagens PDF eller papiravis!

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter