Magne Kveseth"/>

Gull i Biedjovaggi solgt til nytt selskap

Det Stockholmsbaserte selskapet Arctic Gold kjøper IGE Nordic sine rettigheter til drift i Biedjovaggi.
nyheter

Det er morselskapet International Gold Exploration som eier funnene og de selges nå helt til Arctic Gold.

IGE Nordic har gjennom to sesonger drevet leteboring i området med sikte på å etablere en gruve. Nå har selskapet solgt sine rettigheter i Biedjovaggi til Arctic Gold for 2,4 millioner SEK, men IGE fortsetter som deleier i selskapet med en 20 prosents eierandel.

Administrerende direktør i IGE Nordic, Frederic Bratt sier i en kommentar at de nye eierne har store planer og for IGE har det vært viktigst å konsentrere seg om det nye nikkel-anlegget de etablerer i Rönnbäcken i Sverige. Derfor selger de rettighetene i Biedjovaggi.

I en børsmelding i Sverige heter det at Arctic Gold vil fokusere på utvinning i Biedjovaggi og selskapet som eies av majoritetseier Gradisca Invest AB hovedsaklig vil først og fremst satse på gull.

Salget mellom de to selskapene vil skje i løpet av første kvartal.

I den perioden det finske gruveselskapet Outokompo drev i Biedjovaggi (1985-1991) ble det av Outokumpu OY og datterselskapet Nordsulfid A/S tatt ut 21 500 tonn koppermetall og 6 200 kg gull.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter