Rolf Edmund Lund"/>

Får tre nye lisenser

Oljemyggen North Energy plusser på ytterligere tre lisenser og er oppe i totalt 13.

MER Å JUBLE FOR: Erik Karlstrøm, her sammen med statsminister Jens Stoltenberg, og North Energy møter stor velvilje.  Foto: Magne Kveseth

nyheter

Det Alta-baserte oljeselskapet søkte på fire, men fikk to i Barentshavet og èn i Norskehavet.

Bra «timet»

Selskapet, som venter på børsnotering, kunne neppe ha fått lisensene på et bedre tidspunkt. North Energy gjennomfører en emisjon som etter planen skal gi minst 300 friske millioner til boringen som er nært forestående. Planen er å bore hele tre brønner i 2011 og etter hvert ta i bruk operatørstatusen.

– Vi er veldig glad for tildelingen. Jeg legger heller ikke skjul på at «timingen» er god, sier direktør Erik Karlstrøm til Altaposten. Videre viser tildelingen at North Energy nyter stor tillit, både i bransje og politisk miljø.

Ser nordover

– Aktiviteten er lav i Barentshavet for tiden, men vi mener det meste kommer til å dreie nordover etter hvert, sier Karlstrøm. Tommelfingerregelen er at produksjonen kommer 10 år etter tildeling av lisenser, forutsatt funn.

– Vi mener vi er forut vår tid og ønsker å ha fokus i Barentshavet. De fleste er opptatt av Nordsjøen, mens vi ser nordover og tenker fremover, sier direktøren.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter