Rolf Edmund Lund"/>

Tunheims hunder stukket med kniv

To av hundene til Harald Tunheim ble stukket med kniv under en treningsøkt i går.

BLODIG ØKT: Passeringen av en reindriftsutøver og fem fastbundne rein på Bæskades forløp seg dramatisk for Harald Tunheim. (Arkivfoto) 

nyheter

Ifølge Nordlys er begge hundene påført alvorlige skader etter hendelsen som skjedde under trening til Finnmarksløpet.

Økten gikk like ved turløypa mellom Suolovuopmi og Gargia, der det ifølge avisa sto fem reinsdyr tjoret fast. Elever fra Øytun og treningskompis Arne Karlstrøm var med. Avisa Nordlys var også med som passasjer i sleden til Tunheim.

– Vi hadde akkurat startet ut fra fjellstua og lå fremst av fire sleder, da jeg oppdaget reinene som var bundet fast i gjerdet, bare et par meter fra traseen vi fulgte. En reindriftsutøver sto like ved dyrene. Jeg stoppet opp og gikk fram til vedkommende for å finne ut hvordan vi kunne komme oss forbi uten at det skulle bli konfrontasjon mellom hund og rein. Vi kom fram til at han skulle sette scooteren mellom løypa og reinsdyrene, forteller Harald Tunheim til Nordlys.

To av hundene kom likevel bort til det siste reinsdyret og nappet det i pelsen. I løpet av kort tid lyktes det imidlertid å få hundene bort fra reinen. Etter hvert ble Tunheim og følget oppmerksom på at to av hundene hadde store knivkutt i hode og nakke.

– Ifølge eleven som førte sleden, hadde også hundene hennes gjort et utslag mot reinsdyrene og personen ved reinene skal ha fektet etter hundene med kniv, sier Tunheim til avisa. Saken er nå anmeldt til politiet.

Nordlys har prøvd å komme i kontakt med leder og nestleder i beiteområdet ved Suolovuopmi, uten å nå fram.