– Beklager på det sterkeste

«Raneren» legger seg langflat.
nyheter

– Dette var en stor tabbe av meg, som jeg beklager på det aller sterkeste, sier mannen som var innleid som Statoil-raner.

Misforsto

Misforståelsen hendte under kurset, som ble avholdt på Thon hotell Vica i Bossekop.

– Det ble nevnt én gang at øvelsen skulle skje på Statoil. Da øvelsen skulle starte, ble det sagt at de ansatte skulle «gå ned på stasjonen» og vente på det fiktive ranet. Jeg misforsto på daværende tidspunkt, og trodde det var på stasjonen like nedenfor hotellet de snakket om, forteller han.

En del av scenarioet var at ranspersonen skulle komme inn fra baksiden av stasjonen, og gå inn på stasjonen.

– Derfor la jeg heller ikke merke til noen Esso-skilt etter at jeg parkerte bilen. Jeg er ikke kjent i Alta, og koblet ikke at øvelsen skulle foregå et annet sted. Det må jeg selvfølgelig ta på min kappe, og jeg beklager dette på det sterkeste.

Forklarte feilen

Da han så reaksjonen til de to ansatte, ble han klar over tabben.

– Ransepisoden varte i noen få sekunder, da jeg kjapt skjønte at jeg hadde gjort en tabbe. Jeg forklarte feilen, og hva som hadde gått galt. Samtidig måtte jeg gjennomføre oppdraget til Statoil, og dro derfor til Statoil-stasjonen. Jeg ga beskjed før jeg dro at jeg ville komme tilbake for ytterligere samtaler, forklarer han.

– Vi hadde en lengre prat på kvelden, og hadde en form for debrifing. Jeg ga dem også privatnummeret mitt, og ba dem om å ringe når som helst på døgnet dersom de skulle ha behov for å snakke med meg i etterkant. Jeg ser på det som viktig at jeg bidrar med det jeg kan for at ettervirkningene for de to jentene skal bli så liten som mulig, avslutter han.