Magne Kveseth"/>

Kumlingene sendes til sjøs

Det blir slutt på måsefesten i Bukta. Tormod Kristensen AS skal nemlig legge ny «kabel».

  Foto: MARKUS NYVOLL HAUGEN

nyheter

Det heter seg at størrelsen ikke har betydning, men når østkantfolkets kumlinger skal ut i åpent hav, ser man tydelig at det er behov for både volum og lengde.

Den nye hovedavløpsledningen, som i går kom som slep etter taubåt inn fjorden, er flere hundre meter lang, og skal sammenhengende graves ned i en sløyfe på Bukta industriområde. Den skal innom en ny rensestasjon, og etter det legges den i sjøen ved flyplass-stripa og et stykke utover mot Amtmannsnes

Renser kloakken

Kloakkledningen som i dag har utløp like utenfor Europris, flyttes dermed ut av Bukta. I tillegg skal utslippene fra østre del av sentral-Alta renses. Det skjer i et renseanlegg som Roald Johansen AS skal bygge bak Albert E. Olsen-bygget.

Maskinentreprenør Tormod Kristensen har fått entreprisen på leggingen av ledningen. Tormod selv sier dette er en bra jobb, hvor sluttsummen er rundt fem millioner kroner.

Tormod ble gaselle

– Jobben skal være ferdig til mars neste år, opplyser Kristensen, som har godt med jobb for tida.

– Vi driver på med Raipasveien og vi har fått grunnarbeidene for Kenneth Strifeldt AS på Meridian-hybelbyggene i Hammerfest, så vi har en pen ordrereserve, sier Tormod.

Bedriften hans er en av de såkalte gasellebedriftene, kåret av Dagens Næringsliv i forrige uke. Det innebærer god vekst og gode resultater.

– Har du båt og utstyr til å legge ned ledningen?

– Nei, den delen som skal legges i sjøen skal Røkenes AS ta seg av. De skal dykke ned og sørge for at alt blir gjort riktig i sjøen, sier Tormod Kristensen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter