Rune Østlyngen"/>

Millioner tapt i båtbrann

To båter brant og sank i fortøyningen i båthavna i Skaialuft natt til lørdag. Ytterligere to ble totalskadet, den ene av dem en seilbåt. Verdier for mellom fem og ti millioner har gått tapt i brannen som raskt spredte seg mellom båtene.

  Foto: Rune Østlyngen

  Foto: Rune Østlyngen

nyheter

- Jeg ble oppringt av politiet i morges, og er egentlig lettet over at det «bare» var båten som var gått tapt. Det er tross alt bare en materiell ting det er snakk om, sier båteier Bengt Andersen.

Millioner brant opp

Det var klokken 00.37 natt til lørdag at et vitne så brann i en av båtene ytterst på den midterste leideren i båthavna. Ifølge operasjonsleder for Vest-Finnmark politidistrikt, Tommy Flåten, rykket både brannvesenet og ambulansepersonell straks ut.

- Allerede klokken 01.50 hadde brannvesenet kontroll over brannen. Da var fire båter totalskadet, opplyser han. Andersens 40 fots cruiser var en av to båter som sank i fortøyningen. Totalt kan verdier mellom fem og 10 millioner et sted ha gått tapt.Hjelp fra sjøredningskorpset

I formiddagstimene oppdaget folk i Alta hva som hadde skjedd og strømmet til båthavna.

Flere av dem oppdaget at deres båt hadde fått overflateskader av den sterke varmen og mange var i tillegg dekket av sot. Dieselstanken var også fremtredende langs moloen som hindrer vind fra vest å slå inn mot havna.

Ingen personer ble skadet i brannen. Innsats både fra vitnet som meldte fra om brannen og Alta sjøredningskorps skal ha hindret ytterligere skader. Sjøredningskorpset deltok blant annet i slukking ettersom de har svært godt slukkeutstyr i den nye redningsbåten. Denne båten rykket også ut lørdag formiddag, etter anmodning fra politiet.

- Da for å flytte på en båt som kunne være i fare for å synke og eventuelt skade bryggeanlegg eller andre båter, forteller operativ ansvarlig Gaute Jørgensen-Dahl.

Politiet er sikker på at også andre båter har fått skader som følge av båtbrannen.

- Også andre båter han mindre skader. Men vi har ikke oversikt over hvor store skader dette er snakk om. Men en del andre har fått sviskader, opplyser operasjonsleder Flåten.