Rune Østlyngen"/>

Redningen bare en telefon unna

Da nota viklet seg inn i propellen, var hjelpen bare en telefon unna for «Korsnesfisk» på lørdag.

TIL AKSJON: Linn Røkenes gjør seg klar til å dykke under «Korsnesfisk» for å renske propellen for tauverk. Pappa John hjelper til.  Foto: Ulf Dahlslett

  Foto: Ulf Dahlslett

nyheter

– Det er helt fantastisk å ha et sånt team i bakhånd dersom noe skulle skje. Det gir oss som jobber på havet en ekstra trygghet, sier skipper Jens Kristoffersen som roser Redningsselskapets redningsskøyte «Vekteren».

90 foter på slep

Den 90 fot lange «Korsnesfisk» drev notfiske etter sei på lørdag, da trålposen tok igjen båten og viklet seg inn i propellen i Vargsundet ved Bekkarfjord på Seiland.

– Vi har utstyr om bord som gjorde at vi klarte å slepe oss selv inn til Bekkarfjord, men måtte ha hjelp til å få skåret nota vekk fra propellen. Den hjelpen fikk vi via redningsbåten og deres personell. At nota eller tauverk vikler seg fast i propellen er langt fra uvanlig. Hadde vi ikke hatt redningsbåten, ville vi måtte ringe rundt for å få tak i både dykkere og båter som kunne frakte dem ut til oss, forklarer Kristoffersen.

Artig med skryt

Leder av Alta sjøredningskorps, Ulf Dahlslett, var selv med på oppdraget som gikk fra Alta med dykkere fra Røkenes AS ombord.

– Det er artig med skryt. Og vi opplever veldig takknemlighet hver gang vi er ute på skarpe oppdrag. Vi har hatt en slik utrykning nesten hver uke siden båten kom i full drift i juli, påpeker Dahlslett.

– Alle vi snakker med er så glad denne båten endelig har kommet til Alta, forteller lederen i sjøredningskorpset.

Linn ordnet opp

Da meldingen om propellproblemene tikket inn, samlet straks sjøredningskorpset sammen de involverte på vakt. Deretter satte fører, Jan Sigurd Johnsen sammen med bestmann Mads Daniel Thomassen, matros Ulf Dahlslett, pluss dykkerne John og Linn Røkenes kursen for Bekkarfjord.

– Problemet ble fikset av dykkerne Linn og John Røkenes. Det tok knappe to og en halv timer, forteller Dahlslett.

Jens Kristoffersen er glad det bare var propellen som var problemet denne gangen.

– Det fine med redningsbåten er at den er kjapp og har stor aksjonsradius, påpeker Kristoffersen.