Magne Ek"/>

Sjakklubb på toppen av lista

Komsa sjakklubbs givere gir mest i grasrotandel.
nyheter

I går kunne A-sporten fortelle at kun halvparten av Finnmarks tippere har registrert sin grasrotmottaker hos Norsk Tipping. Det betyr trolig at frivillige foreninger i Alta, Loppa og Kautokeino går glipp av omlag en million kroner i 2009.

Men av de som har registrert mottaker er det Komsa sjakklubb som får best betalt per tipper. 18 spillere står registrert hos Norsk Tipping med Komsa sjakklubb som mottaker av sin grasrotandel. Disse har fra nyttår fram til 14. oktober sørget for hele 17.021 kroner til sjakklubben, noe som gir en snitt på 945 kroner per giver dersom antall givere har vært konstant i hele år.

Også Samisk sjakkforening har et høyt snitt. Fem givere har totalt bidratt med 3599 kroner - et snitt på 719 kroner. Alta sjakklubbs 18 givere har lagt igjen 9975 kroner, et snitt på 554 kroner.

Én giver

Til sammenligning har Alta IF, som har flest tippere i Alta med sine 577, i gjennomsnitt fått 310 kroner fra hver tippers innsats hos Norsk Tipping.

Om bossekopingene spiller hardere enn de fra vestkanten er ikke sikkert, men BULs 335 tippere har i snitt sørget for 324 kroner i klubbkassa.

Per 14. oktober står Alta motorsykkelklubb oppført med èn registrert giver som hittil i år har sørget for 56 kroner i klubbkassa. Heller ikke Alta bokseklubb har mange givere, men de to som har registrert klubben som mottaker har skaffet klubben 509 kroner.

Mest til utviklingshemmede

Kautokeino IL har i snitt fått 492 kroner av innsatsen til deres 238 tippere, mens Kautokeino lokallag av Norsk forbund for utviklingshemmede har høyest snitt med 546 kroner fra de ti registrerte giverne. Mieron Giliservi får 474 i snitt fra sine 101 tipperes innsats noe som gir en totalsum på 47.899 fram til 14. oktober. Maze IL får i snitt 390 kroner av innsatsen til deres 60 givere.

Skytterne i Kautokeino tipper i snitt for den samme summen. Kautokeino skytterlags åtte givere har bidratt med 378 kroner i snitt, mens skytterklubbens 34 givere står oppført med et snitt på to kroner mer.

I Loppa kommune sørger Sør-Tverrfjord bygdeslags 18 givere for høyest snitt i kommunen med sine 381 kroner. Sandland ILs 24 givere sørger for et snitt på 288 kroner til klubben, mens Øksfjord IL har flest givere med sine 123 som i snitt legger igjen 268 kroner til klubben.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter