Arne Hauge"/>

Politiker forfalsket jegerdokument

I stedet for å avlegge obligatorisk skyteprøve for storviltjakt, fikset Frp-toppen papirene selv.

NIKS ELGJAKT I TO ÅR: Hvert år må elg- og andre storviltjegere vise at de kan prestere gode hjerteskudd som dette, i form av obligatoriske treningsskudd og oppskyting. En Frp-politiker fra Kautokeino skrev i stedet under og stemplet papiret selv. (Arkivfoto: Arne Hauge)  Foto: Arne Hauge

nyheter

Svein Ole Sandvik (Frp) fra Kautokeino er utestengt fra storviltjakt i to år, etter å ha forfalsket stempel og underskrift på papiret som viser at skyteferdigheter for storviltjakt er på plass. Slik dokumentasjon skal blant annet framgå på «jegerens sertifikat», det statlige jegeravgiftskortet, der det pliktes å krysses av hvis man skal drive storviltjakt. I så fall skal beviset stemples og signeres av skytterlaget, foreningen eller myndighetspersonen som har hatt jegeren opp til denne årlige ferdighetsprøven med børsa.

På tilliten løs

Ifølge Finnmark Dagblad blir jegeren og politikere nå utestengt fra årets og neste års elgjakt med umiddelbar virkning.

– Vi ser alvorlig på denne saken. Den går på tilliten mellom elgjegeren og oss, men også mot offentlige myndigheter. Det er et krav å ha papirene i orden, og det er svært betenkelig at det jukses med dette, sier direktør i Finnmarkseiendommen (FeFo), Jon Meløy til FD. Han drar parallellen til å kjøre bil uten å ha godkjent førerkort.

Straffet ikke laget

– Klarer man ikke skyteprøven, så bør man ikke gå på jakt. Man skal jo ha en sjanse til å treffe dyret rett, uttaler Meløy.

Den kjente politikeren har også vært leder for eget jaktlag, men FeFo har avkreftet at jaktkollegene har blitt utvist eller fått reaksjoner. FeFo har valgt å ikke straffe laget for det denne enkeltjegeren har gjort, opplyses det.

Sandvik er leder av Kautokeino Frp, han er første vara til kommunestyret og var listetopp for partiet i Ávjovári valgkrets under sametingsvalget. Han blir nå politianmeldt i saken.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter