Magne Kveseth"/>

Frykter ny fornorskning

NSR er bekymret over Frp sin suksess på meningsmålingene og frykter en ny fornorskningsbølge hvis Siv Jensen kommer til makta. Det mest alvorlige er angrepet på Sametinget. De vil legge ned det demokratiske organet og det ser vi svært alvorlig på, sier Silje Karine Muotka i NSR til Altaposten.
nyheter

– Vi er veldig bekymret for Frps fremgang og vi mener den politikken de driver vil bli en gjeninnføring av fornorskningspolitikken. Konkrete eksempler er at det ikke ville ha vært noen samisk grunnopplæring eller barnehager i Alta hvis Frp skulle styre. Det synes vi deres holdninger i Statsbudsjettet for 2008 viser tydelig, for der ville de kutte til samisk barnehagetilbud og fjerne tilskuddet på 51 millioner kroner til samisk grunnopplæring, sier Silje Muotka i NSR til avisa.

Alvorlig for samene

Muotka sier Frp også vil fjerne pressestøtten, også til de samiskspråklige mediene. Dette får konsekvenser for lokaldemokratiet og jeg vil generelt si at den politikken de legger opp til å føre vil være veldig alvorlig for samene som folk, hevder Muotka.

Hun tror verken språksenteret i Alta eller de mange samiske festrivalene rundt om vil overleve med Frps politikk, blant annet fordi Frp har programfestet at kultur skal være selvfinansierende.

Klarer ikke

– En annen sak er at de aldri vil klare å oppfylle sitt valgløfte om å legge ned Sametinget, for skal de klare det må de ha støtte fra andre partier. Derfor tror jeg de som sier de skal stemme Frp for å få lagt ned Sametinget, gjør seg selv en bjørnetjeneste, sier Muotka.

– Dette blir fornorskning om igjen og jeg håper folk tar til fornuft og heller stemmer på NSR til sametingsvalget enn på Frp, sier hun.