Rolf Edmund Lund"/>

Grønt lys fra ledelsen

SV-politiker Elin Henriksen har fått grønt lys fra partiet til å stille for NSR i valget.
nyheter

– Jeg har fått klarsignal fra høyeste hold i partiet. Det er helt legitimt å stille for andre lister i sametingsvalget, sier Henriksen til Altaposten. I hennes valgkrets stiller heller ikke SV liste til sametingsvalget. Samtidig har hun fått permisjon fra sitt styreverv i Finnmark SV.

Hun mener det blir historieløst å snakke om mangel på lojalitet.

– Tradisjonelt har SV og NSR hatt felles samepolitisk plattform, selv om vi har hatt en stortingsrepresentant som har hatt en annen linje i disse spørsmålene.

– Hva synes du om at Ballo mener det må bli slutt på at NSR infiltrerer SV?

– Jeg synes det er et uttrykk som er helt hinsides. Det hadde vært flott om Ballo heller konsentrerte seg om å hjelpe Finnmark SV i valgkampen.

– Ser du poenget med at man kan møte seg selv i døra på Sametinget?

– For mitt vedkommende er det ikke noen problemstilling, ettersom SV ikke stiller liste i Sør-Varanger. Men jeg tror heller ikke dette blir noe problem for Hallgeir Strifeldt, sier Henriksen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter