Rune Østlyngen"/>

– Lei av at NSR infiltrerer SV

Olav Gunnar Ballo mener SV må gjøre noe med NSR-medlemmers muldvarpvirksomhet i SV.

KLAR TALE: Olav Gunnar Ballo mener SV-snillismen må legges vekk. Han vil fjerne personer fra SV som vil jobbe for flere partier samtidig. (Arkivfoto) 

nyheter

– Jeg bryr meg ingenting om kritikken fra Hallgeir Strifeldt. Men problemet med medlemmer som har sin lojalitet i NSR er det saken handler om og det må vi gjøre noe med, mener Ballo.

Et SV-problem

Tommy Bergs gikk hardt ut mot egne medlemmer som representerer andre partier under sametingsvalget i tirsdagens Altaposten. En problemstilling Ballo støtter.

– At våre egne medlemmer representerer andre partier har vært et problem så lenge jeg har sittet på Stortinget. Det er ingen andre politiske partier som godtar at egne medlemmer representerer andre partier. Det er en uholdbar situasjon og jeg synes det sier sitt når man må forklare de dette gjelder hvorfor dette er et problem for hele organisasjonen, understreker Olav Gunnar Ballo.

Utnyttes rått

Ballo går så langt som å beskrive situasjonen som uholdbar noe særlig lenger.

– NSR utnytter SV rått i denne sammenhengen. Det er en slags misforstått snillisme som ligger bak det at SV gir enkelte lov til å operere i flere parti samtidig og det skader partiet. Dette er et problem SV må ta et standpunkt om å gjøre noe med, mener Ballo.

– Det er en helt selvsagt sak at dette er et stort problem for hele organisasjonsstrukturen. Det er helt uinteressant om dette gjelder den eller den personen. Dette handler om en sak og et stort problem som ledelsen i partiet må gjøre noe med, mener han.

– Bør medlemmer som ikke godtar å kun jobbe for SV, fjernes?

– Ja. Vi kan ikke godta doble medlemskap lenger, kommenterer Ballo.