Realiserer drømmen

Arnfinn Olufsen vant tomt under hyttelotteriet i Bollo. Nå er drømmen snart realisert.
nyheter

– Jeg ble trukket ut som nummer 13 av 1000 søkere. Snakk om å være heldig Står jeg på hver ettermiddag, blir hytta kanskje innflyttingsklar oppunder jul, smiler 46-åringen.Finsk kvalitet

Den finske tømmerhytta har reist seg litt etter litt denne høsten. At Arnfinn var så heldig å få tomt priser han seg lykkelig over. Interessen for hytte i Alta er stor. Og området mellom Detsika og Romsdal passer mannen – som har bosatt seg i Transfarelv – midt i blinken.

– Jeg ville bygge nær veien. Det er praktisk både under byggeperioden og når hytta skal tas i bruk. Det må ikke være for mye pes å komme seg bort i helger og ferier. Man har alltid med seg ting og tang som både tar plass og veier sine kilo, understreker Arnfinn.Romslighet gir mulighet

Arnfinn mangler fortsatt både gulv, delevegger og dør i hytta. Men snart kan han stenge den kjølige vinden og de første snøbygene ute.

– Jeg har hatt lyst på hytte i mange år. Men som småbarnforelder var det aldri økonomisk romslighet for det. Nå er ungene voksne og da stiller situasjonen seg selvsagt helt annerledes, understreker Arnfinn Olufsen som opprinnelig er bossekoping.Utsikt og kos

Arnfinn er samboer med Kari, som er bonde. Det betyr at en avløser må leies inn for at de skal komme seg på hytta sammen. Akkurat det tror den ferske hytteeieren blir en sak som lar seg løse.

Hytta ligger fint til i skogkanten like ved veien mellom Detsika og Bollo. På bakkekanten er det fin utsikt med en lun «vegg» av trær på baksiden.

– Jeg er kjempefornøyd med beliggenheten, skyter hytteeieren inn.

Med hjelp fra en god venn har Arnfinn selv reist hytta. Bygget består av laftet tømmer og ble stablet opp på 14 dager. Nå gjenstår det meste av arbeidene innvendig.

– Vi har vært uheldige med været. Regnet har stjålet en del tid fra oss. Men vi har stått på og jeg gleder meg stort til vi blir ferdige. Og i februar legger kraftlaget inn strøm. Det skal bli godt å få ta hytta i bruk, drømmer Arnfinn og vet at den store dagen nærmer seg.