Maria Rasmussen"/>

Fangst i siste liten

Knappe to timer før fredningen bet laksen på kroken til Ole Martin Lunde. Dermed ble laksemiddagen reddet i siste liten.

9,5 KG: Under St. Hans-turen i går kveld fikk Ole Martin Lunde en flott laks på kroken. – Det var en veldig spesiell følelse. Man blir litt laksesyk, sier den stolte fiskeren. 

nyheter

- Man må ha litt tur. Det handler om å være på rett sted til rett tid, sier Lunde.

I «gratisfiskets» nest siste time fikk han storlaksen på kroken, og kunne dra i land en flott 9,5 kilos laks.

Fangst etter ti kast

Lunde var på årets første fisketur så sent som mandag denne uka. Under St. Hans-turen på Elvestrand i går kveld prøvde han igjen fiskelykken, og fikk da låne en gammel stang av turfølget. Det var ikke mange kast som skulle til før laksen bet på kroken.

- Jeg kasta ikke mer enn ti kast før den tok, forteller Lunde, som verken hadde på seg vadebukse eller støvler ? men et par joggesko. Da var det flaks at det var en snill fisk som bet på kroken.

Snill laks

- Vi så at det var fisk i elva, og kasta mot den flere ganger. Snart kom den svømmende over elva og tok sluken. Vi leide den nedover rundt 150 meter før Bengt Slettli teilet den inn. Det var en veldig snill fisk som ikke var over vannoverflaten før vi hadde den på land, forteller Lunde, som måtte kjempe mot laksen 10-15 minutter før sistnevnte måtte gi tapt. Dermed var laksemiddagen berga.

- Det er en veldig spesiell følelse å få laks. Man blir laksesyk, og får litt kick. Men jeg liker jo best å få på flue, bemerker Lunde, som i går brukte en 30 grams sluk av typen «storlaksen».

Fangsten blir middag allerede i dag. Den skal nytes, for det kan bli en stund til neste gang. Lunde har nemlig ikke vært så heldig å få døgn i elva i år.

- Men en kompis har fått. Så det kan være at jeg drar med han om jeg får tid, avslutter han.