Magne Kveseth"/>

Tilbake i full fart

Driftsstansen på sju uker for North Cape Minerals gjorde underverker for lagrene.

  Foto: Magne Kveseth

Fakta

Sum driftsinntekter 2007: 947 millioner kroner

Ordinært resultat før skatt: 74 millioner kroner

Sum eiendeler: 1,1 milliarder kroner

Lønnsomhet: 8,2 prosent

Likviditet: 1,72

Soliditet: 71,6 prosent

nyheter

Gruveselskapet på Stjernøya fortsetter ut året med samme bemanning. Verksdirektør Sigbjørn Solli slår fast at bedriften går som normalt, med full produksjon. Det skjer etter at selskapet hadde en sju ukers full driftsstans for å møte nedgangen i markedene.

Solgt unna

- Her er alle i arbeid og etter den sju uker lange stansen for å kjøre ned lagrene, har vi solgt unna en del, sier verksdirektør Sigbjørn Solli.

Han kan bedriften på Stjernøya utenat og kjenner driften omtrent som sin egen bukselomme. Selv har han hatt «nefelin» som arbeidsplass i 43 år, og skal etter 1. august vifte med tærne, som han selv uttrykker det.

- Jeg er i mitt 65. år, har vært gruvearbeider, utskipingssjef, gruvesjef og nå verksdirektør, så nå er det på tide å pensjonere seg, sier han.

Svak produksjonsnedgang

Alta-avdelingen i North Cape Minerals-konsernet har hatt en nedgang i salget og produksjonen på cirka 15 prosent.

- Men på grunn av stoppen og at vi avvikler tre ukers fellesferie i juli, så skal vi kjøre i alle fall ut dette året uten problemer og med full produksjon, sier Solli.

- Dere søker stadig etter nye folk også, så det virker ikke som det er noen negativ trend for dere?

- Jeg synes vi har kommet gjennom perioden med permittering med et godt resultat, og selv om vi gjerne skulle ha hatt et bedre salg, så er det ikke snakk om innskrenkninger, i hvert fall ikke i løpet av dette året, sier verksdirektøren.

Har 95 ansatte

Årsresultatet for 2008 var veldig bra, og i forhold til de andre avdelingene i konsernet så har gjengen på Stjernøya det godt.

- De andre bedriftene har mye større nedgang enn oss, så dette ser lyst ut, sier Sigbjørn Solli.

- Dere har ikke tilsatt verksdirektør i fast stilling ennå?

- Nei, den stillingen er lyst ut, men ingen er så langt tilsatt, sier han.

Solli startet i gruva på Stjernøya som 22-åring og avslutter sin karriere i North Cape Minerals som sjef for 95 ansatte i nefelinbedriften.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter