Fant kjøper til millionhytte

– Håpløst, mente mange om å få èn million kroner for ei hytte i Bollo. Men helt håpløst var det ikke.
nyheter

For nå har Ulf Kivijervi endelig fått solgt den ubrukte hytta som han har avertert til salgs i ett år. Den gikk riktignok ikke for èn million, som var taksten, men ikke langt unna. Kjøper Tommy Berg (25) fikk prutet prisen litt ned.

– Vi ble enige om 960.000 kroner, forteller Berg.

– Du synes ikke det er litt drøyt å betale så mye for ei hytte i Bollo?

– Nei, ikke for ei hytte av dette kaliberet. Andre hytter med mindre areal og langt dårligere standard selges for over 800.000 kroner i hytteområdet. Da er ikke 960.000 mye for den hytta jeg har kjøpt, mener han.Høy standard

Hytta han nå kan flytte inn i er kanskje den mest påkostede hytta som er oppført i Bollo. Kivijervi hadde planer om å benytte den selv, og sparte ikke på noe da han bygde den:  Flislagt bad med snurredo.

  Spesiallaget kjøkkeninnredning med naranas-stein.

  Hvitevarer som kjøl og frys, samt gasskomfyr og -plater integrert.

  Avtrekksvifte på kjøkkenet.

  Vanntank på 1000 liter som samler og renser regnvann som kan brukes til vask og dusj.

  Maks bygningsstørrelse, anneks inkludert.

  Innlagt strøm.– Den har høyest standard av alle hyttene i Bollo, det tør jeg påstå, sier selger Kivijervi.Valgte gammelhytta

Han var ferdig med byggingen og klar til å flytte inn i fjor høst, men kona likte ikke plasseringen.

– Hun vil heller være nede ved vannet der vi har «gammelhytta». Så da ble det sånn; vi bestemte oss for å beholde den gamle hytta og selge den nye, forteller Kivijervi.

I ett år har nyhytta vært annonsert til salgs. Mange har ristet på hodet og ment at det ville være umulig å få så mye som èn million kroner for ei hytte i Bollo, som taksten lød på.

Men Kivijervi var aldri i tvil – verken om at han skulle få et salg i orden eller at han skulle få den prisen han mente han måtte ha.

– Prisen er reell i forhold til hvor mye jeg har brukt på hytta. Jeg har blant annet brukt helikopter-transport for 65.000 kroner, og har i tillegg fått lagt inn strøm. Det har ikke vært noe spareprosjekt, og jeg tjener ingenting på salget, fastholder Kivijervi.Må ha penger

Det siste året har mange sniffet på hyttebygningen, som er plassert luftig på en bergknaus vest for Bollovann. Men ingen har slått til, før Berg bladde opp i slutten av august.

– Prisen har hele tiden vært begrensningen, mange har uttalt at de synes det er for mye å bruke èn million på ei hytte.

– Er det galskap å gjøre det?

– Vel, ser man det i forhold til et hus – hytta har faktisk samme standard – så er det ikke for mye. Men man må ha penger til overs, og derfor er det veldig få potensielle kjøpere, klargjør Kivijervi.Friluftsliv

For de fleste framstår ikke Bollo som noe paradis for tradisjonelt friluftsliv; det er et stykke unna jaktterreng, og fisket i vannene er heller ikke all verden.

Likevel er det ingen problemer med å få gode penger for hyttene i området. For Berg var Bollo det beste alternativet.

– Det er relativt nært og har både scooter- og skiterreng, og mange kjentfolk har hytte i området. Derfor ville jeg dit, forklarer han.

– Vi altaværinger er litt spesielle; vi skal ikke slite for mye for å komme oss til hytta. Derfor er Bollo så populært, mener Kivijervi.