Fikk tidenes største kontrakt

Polarfeed i Øksfjord har sikret sin hittil største kontrakt, etter at Salmon Group før helga valgte selskapet som en av to leverandører det kommende året.

FÔRET MED STORKONTRAKT: Daglig leder i Salmon Group, Leif Rune Pedersen, og salgsansvarlig i Polarfeed, Kenneth Evjen.  Foto: Polarfeed

nyheter

Salmon Group er Norges største nettverksselskap, og består av 28 små og mellomstore oppdrettsselskaper som til sammen rår over 73 matfiskkonsesjoner og produserer 16-17 millioner smolt i året. Flere av de lokale oppdretterne i Lofoten er aksjonærer i Salmon Group.

Kontrakten som nå er inngått innebærer at Polarfeed vil levere en betydelig del av totalvolumet på 80.000 tonn.

– Dette er en anselig kontrakt for oss, faktisk den største enkeltkontrakt vi har inngått etter oppstarten i 2002, sier salgsansvarlig Kenneth Evjen i Polarfeed i en pressemelding.

Polarfeed har fabrikk i Øksfjord i Finnmark og hovedkontor i Lofoten. I tillegg til egen produksjon importerer selskapet fôr fra Havsbrun på Færøyene. Polarfeed skiller seg fra de største fôrprodusentene ved å bruke et høyere innslag av marine råvarer.

– Salmon Group har i forhandlingene vist at de står for et sterkt fokus på kvalitet, og at de deler noen av våre oppfatninger av hva som skal til for å lage et godt fôr. Slik sett ligger alt til rette for et godt samarbeid, sier Evjen.

Salmon Group forhandler fôr ut fra sin egen fastlagte resept.

– Fisken blir til en viss grad hva den spiser, og et veldig stort innslag av vegetabilia vil nødvendigvis gi seg utslag i kvaliteten. Derfor bruker vi en resept med et noe høyere innhold av marint råstoff. Det er en resept vi har brukt de siste fire årene, og som vi vet gir god kvalitet, sier daglig leder i Salmon Group, Leif Rune Pedersen.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter