Reiulf Grønnevik"/>

Stor støtte til Finnmarksløpet

Seks ordførere og fylkesordføreren i Finnmark har skrevet under på et brev til delegatene på Norges Hundekjørerforbunds ting der de ber om at Finnmarksløpet får VM i langdistanse i 2011. De oppfordrer delegatene til å fremme Alta og Finnmark som arrangørsted.

KRYSSER FINGRENE: Hans Petter Dalby og Finnmarksløpet håper at Finnmark og Alta får VM i hundekjøring langdistanse 2011. 

Hunder fra Finnmarksløpet 2009. 

nyheter

Her ser du alle løperne som kjørte 100-mila i år

Finnmarksløpet AS meldte sin interesse høsten 2008 om å arrangere VM i 2011 til Norges Hundekjørerforbund (NHF). Hvem som får VM i hundekjøring langdistanse skal avgjøres på tinget i helgen 6.-7. juni.

Tror på VM

– Det er ekstremt godt å vite at seks ordførere og fylkesordføreren i Finnmark støtter Finnmarksløpets søknad om å få VM i 2011, sier en stolt og glad Hans Petter Dalby i Finnmarksløpet.

Også profilerte hundekjørere som Arne Kalstrøm, Inger-Marie Haaland, Kjell Brennodden,Stein Håvard Fjestad, Elisabeth Edland, Lars Monsen, Tove Sørensen, Nina Skramstad, Arnt Ola Skjerve, Ralph Johannessen, Roger Dahl og hyttevinneren fra løpet i år, Trond Ørslien vil at Finnmarksløpet får VM i 2011.

I et skriv til delegatene til NHF’s hundekjørerting oppfordrer de at alle klubbene stemmer på Finnmarksløpet og at Finnmark blir arrangør for VM i 2011.

– Jeg er glad for at så mange ordførere i Finnmark støtter Finnmarkløpets søknad. Og jeg håper at brevet vårt til Norges Hundekjørerforbund, som skal avgjøre hvem som får VM, blir tunga på vektskåla, slik at Finnmark får dette store arrangementet, sier ordføreren i Alta, Geir Ove Bakken til Altaposten.

– Hundeløpet er et av fylkets største arrangement, og løpet har stor betydning i vår region, sier Bakken.

Loddet stemningen

For å lodde stemningen inviterte nettsiden www.sledehund.no til en uhøytidlig avstemning. Publikum kunne stemme på sin favoritt blant de to kandidatene som er aktuell som teknisk arrangør for VM 2011-langdistanse og Finnmarksløpet fikk desidert flest stemmer. I følge nettsiden fikk Finnmarksløpet 75 prosent av stemmene.

– Vi har bred støtte på alle fronter, og nå tror og håper jeg at vi virkelig får VM. Det kommer til å bli en fantastisk reklame for Finnmark, mener Dalby som legger til at Finnmarksløpet er storfornøyd med avstemningsresultatet og minner om at Finnmarksløpet er det desidert beste langdistanseløpet i Norge, både sportslig og selve rammen rundt arrangementet.

Her ser du alle løperne som kjørte 50-mila i år

SE OGSÅ: Hunder i full galopp

Fakta:

Finnmarksløpet er kjent som verdens nordligste og Europas lengste hundeløp.

Disse vil ha VM i hundekjøring, langdistanse til Finnmark:

  • Fylkesordfører i Finnmark, Runar Sjåstad
  • Ordfører i Alta, Geir Ove Bakken
  • Ordfører i Porsanger, Mona Skanke
  • Ordfører i Karasjok: Kjell H. Sæter
  • Ordfører i Tana, Frank-Martin Ingelæ
  • Ordfører i Nesseby, Inger Katrine Juuso
  • Ordfører i Sør-Varanger Linda Randal

LES OGSÅ: Øker pengepremiene til 400 000 kroner