Rolf Edmund Lund"/>

Stolt og glad

Samfunnskontakt Christina Søgård i North Energy jubler over de gode nyhetene.
nyheter

Verken styreleder Johan Petter Barlindhaug eller administrerende direktør Erik Karlstrøm har vært tilgjengelig på telefon, men Søgård deler gjerne sine følelser.

Norgesrekord

– Dette er full pott og må jo være norgesrekord i hurtig prekvalifisering, lisenstildeling og operatørstatus, sier hun. Og tilføyer:

– Jeg tror jeg har alle ansatte med meg i at vi er glade og stolte over denne tildelingen. Det er mulig det ligger en politisk dimensjon i dette, men først og fremst har vi en dyktig stab som har lagt bak seg masse hardt arbeid, sier Christina Søgård.

– Den beste sjefen

Hun går også langt i å tildele direktør Erik Karlstrøm mye av æren.

– Han er den beste sjefen jeg har jobbet for. Knallgod til å inspirere de ansatte. Det gjør at vi alle er villig til å jobbe mot et felles mål. Operatørstatusen er den beste betalingen vi kunne få, sier Søgård. Hun mener Karlstrøms internasjonale erfaring og vilje til å delta i samfunnsdebatten er en del av forklaringen.

– Bransjen er for tilbakeholden med å ytre seg i det offentlige rom. Karlstrøm har ikke vært redd for å si hva han mener, samtidig som han påpeker det en hel verden vet. Han kjenner til kullkraft-problematikken og ser den helhetlige miljøproblematikken. Den viser at Norge er i verdenstoppen i forholdet mellom energi og miljø, sier Søgård bestemt.

– Er det tilfeldig at North Energy presenterte en ny teknologisk løsning for leting, samtidig som operatørstatusen innkasseres?

– Vi har alle ventet på den 20. konsesjonsrunden. Den kommer når den kommer, men timingen er ikke så verst for vår del. Vi får si at uttellingen er bra, smiler Søgård.

LES OGSÅ: – Jeg er imponert