Jarle Mjøen"/>

Sponsor-press på kraftlaget

Ordfører Geir Ove Bakken gikk rett i angrep og driblet nesten Alta kraftlag rett inn som hovedsponsor for Alta IF på kraftselskapets representantskapsmøte. – Noen ganger er det tid for å handle, og der mener jeg Alta Kraftlag er i dag. Vi kan ikke lengre sitte og se på at Alta IF står uten hovedsponsor – og med det kanskje også grunnlag for å delta i norsk toppfotball og Adecco-ligaen, sa ordfører Geir Ove Bakken da representantskapet i Alta kraftlag møttes fredag.

NÆR SPONSORAVTALE? Alta IF kan i framtidige kamper komme til å spille med Alta Kraftlags logo på brystet - en avtale som vil koste kraftlaget anslagsvis rundt 600.000 kr. 

nyheter

LES OGSÅ: – Ikke populært, men nødvendigDet overraskende utspillet fra Bakken kom allerede da dagsorden til representantskapet skulle godkjennes. Den tidligere høyrebacken og midtbanespilleren på Tverrelvdalen IL tredjedivisjonslag gikk rett i angrep, og krevde at spørsmålet om kraftlaget som hovedsponsor for Alta IF ble satt på dagsorden under posten eventuelt.

Kun Reidar Kristiansen, som representerer de private andelseierne, stemte som eneste representant mot å ta opp saken. For å bruke fotballspråket bommet Kristiansen på taklingen og Bakken kom i klar scoringsposisjon.

Vil koste

Da saken endelig kom opp til behandling helt på tampen av møtet – hadde ordføreren forlatt møtesalen for å delta i et annet møte. Bakken ble imidlertid budsendt da Reidar Kristiansen hadde kommet seg på beina etter først å ha vært driblet på «ræv».

– Representantskapet er ikke rette arena for å drøfte en hovedsponsoravtale, jeg vil faktisk gå så langt som å si at det blir fullstendig feil i det hele tatt å ta opp saken i et slikt fora. Sponsoravtaler er en sak for administrasjonen i kraftlaget, og markedsføringsstrategi en styresak, var den krystallklare meldingen fra Kristiansen.

Fin ambassadør

En av de som på fotballspråket sikret Bakken i hans raid, var Anita Håkegård Pedersen. SV-politikeren pekte at Alta Kraftlag ville få en unik oppmerksomhet ved å innta brystplassen på draktene til Alta IF i årets Adecco-liga.

– Verdien for kraftlaget vil være stor selv om 0-7 tapet mot Hamkam kanskje tydet på noe annet, klargjorde Håkegård Pedersen med henvisning til TV-kampen sist tirsdag. Og da viste hun ingenting om helgens opptur og 5-0 seieren over Moss på Melløs søndag. Den var også ukjent for Bakken da han kom stormende inn for å ta del i debatten.

– Alta IF er en utrolig fin ambassadør for Finnmark med sin deltakelse i norsk toppfotball og Adoccoligaen. I dag er økonomien den største utfordringen, og jeg registrerer at laget fortsatt står uten hovedsponsor selv om serien er startet. Det har Alta Kraftlag ressurser til å gjøre noe med.

Ikke spurt

Samtidig satt administrasjonen i kraftlaget som spørsmålstegn og hørte på debatten.

– Jeg registrerte det som ble sagt. Faktum er imidlertid at Alta Kraftlag så langt ikke er blitt kontaktet, eller har fått noe tilbud av Alta IF om noen hovedsponsorkontrakt. Det har rett og slett ikke vært noen kontakt, og det er for å si det mildt litt uvanlig dersom vi nå må ta kontakt med Alta IF for å tilby oss selv. I så fall er vi vel heller ikke i noen gunstig forhandlingssituasjon, klargjorde direktør i kraftlaget, Per Erik Ramstad etter møtet.

Ikke realitetsbehandlet

Lederen av representantskapet, Alf Bjørn, gjorde flere forsøk på å finne en vei fram mot et enstemmig vedtak. Det viste seg snart å ikke være mulig, og til slutt ble representantskapet enig om å sende forslaget fra Bakken over til styret uten realitetsbehandling.

– Jeg er fornøyd. Styret har etter min oppfatning fått et klart signal fra representantskapet, konkluderte Geir Ove Bakken etter møtets slutt.

LES OGSÅ: – Ikke populært, men nødvendig