Hanne Larsen"/>

Reinkjøring på kaia

Cruiseturistenes ørkesløse vandring kan være over når Mikkel Isak Eira tar Rudolf med seg ned til havna i Bukta.

  Foto: Liv AS Pedersen

nyheter

De som er villige til å betale hundre norske kroner skal få kjøre en runde med en av de seks reinsdyra som Mikkel Isak Eira skal bringe med seg ned på kaia.

– Blir det en suksess, så vil vi videreføre dette, sier Eira, alias Farmen-Mikkel, som allerede i morgen vil få svar på om dette er noe turistene tenner på. Da ankommer nemlig 460 cruisepassasjerer Alta, hvor de blir liggende til kai til torsdag.

Selger bidos

Ideen til Eira og hans medsammensvorne er at de cruiseturistene som ikke har forhåndsbestilt opplevelser i Alta og omegn, skal ha noe å gjøre mens de venter. I dag er turistene som ankommer sjøveien overlatt til ørkesløs vandring etter gangstiene i Bukta og på Elvebakken. Dette skal det bli en slutt på ønsker Eira, som samarbeider med Via Tours om opplegget.

– I tillegg til reinkjøring, setter vi opp en lavvo hvor de kan få kjøpt bidos eller røykakjøtt, sier Mikkel Isak som på matsida bistås av Kolbjørn Moe.

Inne i storlavvoen vil turistene i tillegg til å smake på den samiske maten også få et innblikk i den samiske kulturen.

Ikke kunstig

I tillegg til Via Tours har Eira tett samarbeid med havnesjef Jens Petter Mathisen, som skal være positiv til tiltaket.

– Havneområdet egner seg veldig bra til å kjøre med rein, sier Mikkel Isak som ikke er redd for at dette skal oppfattes som kunstig – plastic fantastic – ved at reinen tas ut av sin sammenheng.

– Nei, da er de fleste turistproduktene i Finnmark kunstige. Skal man se rein i sitt rette element må man langt til fjells. Det er rein og samer turistene vil ha, og dette er en fin måte å gi dem det på.

– Du er ikke redd for at andre reiselivsaktører skal bli sure for at de kanskje mister kunder som følge av dette?

– Nei, nei. Dette gjelder kun de som ikke har forhåndsbestilt produkter. Dette er et tilleggsprodukt til de andre, sier Eira som også ser for seg at kurs- og konferansemarkedet i Alta vil være aktuelle kunder.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter