Torill M. Wiggen"/>

Lover fengende rytmer

Jan Arild Sørnes gleder seg til å synge solo i neste runde av «Det store korslaget».

  Foto: Torill M. Wiggen

nyheter

– Dette er veldig artig, og koret til Jørn Hoel er en kjempetrivelig gjeng, stråler han.

Sørnes berømmer korleder Hoel.

– Han er en dyktig leder, roser Sørnes og legger til at han håper folk stemmer dem videre i konkurransen. Sørnes kan ikke røpe hvilke låter de skal fremføre på scenen i morgen, men han kan love spreke låter med trøkk i.

Piffer opp

Selv synes Sørnes at overgangen fra barkrakken til noe nær ballett-sko er ekstra spennende.

– Jeg har aldri danset så mye på en scene noen gang. Det er mye koreografi å holde orden på, men det er bare artig, ler han.

Det er Hoel som velger låtene som skal synges og koret har frihet til å piffe opp låtene som de ønsker, bare de holder seg innen tidsrammen som er satt.

– Folkene i koret er utrolig musikalske, og vi tar ting ganske fort. Når vi piffer opp låtene litt gjør det koret veldig sprekt. Dette er bare kjempeartig, smiler Sørnes, men legger til at det er mye venting.

– Men sånn er det når man skal lage TV, påpeker han.

Solo

I neste program skal Sørnes være med å synge solo på refrenget.

– Vi har ikke hele solonumre, derfor fordeles det på to eller tre stykker. På vår låt er det tre solister, av de 20 kormedlemmene.

– Det som er litt ekstra artig med koret vårt er at vi dekker hele Nord-Norge. Medlemmene er helt fra Helgeland til Båtsfjord og de er både artige og dyktige, legger han til.

På hugget

– Nå er vi veldig på hugget. Vi trenger å få team Jørn med videre. Går vi ut nå, så møtes vi bare igjen når den store finalen går av stabelen. Går vi videre er vi klare og lover stor stemning, men vi ber folk om hjelp til å komme oss videre. Vi trenger stemmer, medgir han.

Sørnes er stolt av å representere team Jørn. Han er veldig opptatt av å ha de rette låtene til folket som fenger.

– Dessuten er Jørn like soul- og bluesinteressert som meg, så jeg synes det er ekstra trivelig å synge de sangene han velger, fortsetter han.

Bredt spekter

Låtene som de forskjellige korlederne har valgt, spenner fra soul og blues til dagens hippe musikk.

– Det er et bredt spekter og det er det som gjør hele konkurransen så spennende, vi aner ikke hva de andre korene har plukket ut. Nå setter vi vår lit til seerne når vi entrer scenen i morgen klokken 20, sier Sørnes med et smil til slutt.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter