Kita Eilertsen"/>

Alta-besøk ga ny hurtigruterekord

Aldri før har Hurtigruten solgt flere dagsutflukter enn under mandagens besøk i Alta. Hurtigruten klarte å selge 186 utflukter til 176 passasjerer på en dag.

KJAPP VISITT: 186 fornøyde hurtigrutepassasjerer fra MS Polarlys besøkte Alta mandag.  Foto: Odd Magne Haugen

nyheter

På grunn av stormen på kysten av Finnmark måtte MS Polarlys søke ly i Alta i ett døgn. Dette ga de nærmere 200 passasjerene muligheten til å oppleve Nordlysbyen. Nå går de bare rundt og smiler etter alle opplevelsene.

– Etter godt samarbeid med leverandørene i Alta, med Via som tilrettelegger, klarte skipet i løpet av få timer å lage et spennende utfluktprogram i Alta, sier hotellsjef Mads Flaggstad på Polarlys.

Ny rekord

Mandag ble det arrangert aktiviteter som hundekjøring, reinsdyrkjøring, scootertur, ishotell samt besøk på Alta museum.

Hurtigruten klarte å selge 186 utflukter til 176 passasjerer på en dag.

– Vi kan ikke se annet enn at dette må være ny rekord for utfluktssalg på en dag i Hurtigruten, sier Ragnar Norum i Hurtigruten i en epost til Altaposten.

Et stort smil

– Passasjerene går bare med et stort smil rundt munnen sier hotellsjef Flaggstad, etter opplevelsen i Alta.

– Det er imponerende å se hvor kjappe opplevelsesleverandørene i Alta var til å hive seg rundt, sier kaptein Terje Syrstad.

Produktsjef i Hurtigruten, Vebjørn Jacobsen, mener Alta er en komplett vinterdestinasjon langs kysten.

Alle stiller opp

– Vi har bare en innstilling, det er at når hurtigruta ringer og vil komme til havn, så leverer vi på øverste nivå. Det gjorde vi denne gangen også, sier Lena Nielsen, daglig leder i Via Alta.

Da stiller personalet fra Via Alta opp på kaia og er sammen med de som har en hektisk arbeidssituasjon inne på båten.

– Mange passasjerer skulle videre med fly herfra, og det er optimalt å ha flyplassen så nær havna. Det vi også opplevde, var at mange passasjerer rakk utflukt til for eksempel ishotellet, før de tok flyet videre, fastslår hun.

Nielsen er svært fornøyd med skrytet fra hurtigruteskipet Polarlys. Hun synes det er fint å samarbeide med det dyktige personalet ombord på alle skipene som har gjestet Alta.

– Denne gangen var jeg selv om bord hele dagen, og den imøtekommenhet og takknemlighet de viser kan man lete lenge etter, sier Nielsen.

– Samtidig vil jeg benytte sjansen til å skryte av leverandørene i Alta som snur seg så fort om, sier Nielsen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter