Magne Kveseth"/>

Nikken vant 10 mill. på nettspill

Nikken Turi (43) fra Kautokeino vant 9,9 millioner kr på et nettspill mandag. Nå blir det ny bil og nytt hus. Han må forresten også betale ca. 2,5 mill. i skatt. - Jeg var utrolig heldig. Jeg spilte på riktig tidspunkt, sier Nikken til Altaposten.
nyheter

Ingen utskeielser, men nøkternhet. Det er oppskriften Nikken Turi (43) fra Kautokeino har for storgevinsten på nettspillet «Arabian Nights» hos spillselskapet Unibet.

Fem like bilder nettspillet mandag formiddag var nok til å fylle Nikkens konto med utrolige 1,1 millioner Euro, eller etter dagens kurs rundt 9,9 millioner kroner.

Utrolig hell

– Jeg var utrolig heldig. Jeg spilte på riktig tidspunkt, men vil jeg ikke anbefale andre å spille på nettet, det er ikke måten å bli rik på, jeg var bare kjempeheldig, sier Nikken. Som mener barn og ungdom bør holde seg unna dette.

– Jeg var rett sted til rett tid, jeg var kjempeheldig, men dette er altså ikke måten å tjene penger på, for det er bortkastede penger for 99 prosent av tilfellene, dette er første gang jeg går i pluss, sier han.

Lite søvn

– Du vant ikke så rent lite heller?

– Nei, i natt var det litt vanskelig å få sove, jeg skal innrømme det, sier Nikken som har samboer og to sønner.

Akkurat nå er det litt julaften-stemning, for nå vet snart alle at det er Nikken som har vunnet kjempegevinsten.

– Det begynte med at nettspillselskapet gikk ut med at en mann fra Nord-Norge hadde vunnet, så gikk de ut med at det var en mann fra Finnmark fra et lite sted og i dag fortalte de at mannen heter Nils Ole og er 43 år.. Ja, alt dette stemmer og Nils Ole det var navnet mitt før jeg fikk Fylkesmannens godkjenning til å hete det alle kalte meg for, nemlig Nikken, sier han.

Investere?

– Og pengene skal du investere i noe fast eiendom?

– Hus er første prioritet, enten kjøper vi et hus eller så vil vi bygge et nytt alt etter som vi får en tomt vi liker, sier han.

– Dette var en saftig pott og fordi dette ikke er et staskontrollert spill, så må du bidra til fellesskapet også?

– Jeg betaler skatt med glede, det blir 28 prosent av gevinsten, så litt blir det på hjemkommunen, sier Nikken.

Traust kjøretøy

– Du nevnte ny bil?

– Ja, og det blir nokså sikkert en Toyota. I hvertfall er jeg sikker på at det ikke blir en Ferrari eller en Lamborgini. Det kan jeg ikke bruke til noe her i Finnmark, sier han.

– Hvordan visste du at du hadde vunnet så mye?

– Jeg spilte på nettet og så at potten var stor og så økte jeg innsatsen litt og plutselig var det jeg som hadde fem like bilder på skjermen og hadde vunnet jackpot, sier Nikken.