Arne Hauge"/>

Mats vant anbudet

Loppa legeskyssbåter AS vant HFs anbudskonkurranse. – Den beste julegaven vi kunne fått, jubles det fra kommunen.

  Foto: Arne Hauge

nyheter

– Helt suverene nyheter, kommenterer Mats Martinsen i Loppa legeskyssbåter AS, som etter at nyheten ble kjent fredag ettermiddag, var hektisk opptatt med å informere sine ansatte. Martinsen bekrefter at dette betyr nye ti år for bedriften, som på grunn av forsinkelser fra Helse Finnmarks side var i ferd med å gå i oppløsning. Men Martinsen har ett forbehold.

– Ingenting er underskrevet ennå, og jeg må poengtere at det er ti dagers ankefrist, advarer Martinsen, som ikke vet hvor sannsynlig det er at Veolia vil anke.

Fantastisk

Men fra HFs side virker det i alle fall oppe og avgjort, oppfatter han det som.

Kommer dere i gang fra nyåret?

– Ja. Allerede mandag begynner vi med service på maskinene, og senere må vi til og lete etter mannskap på sjøsiden, hvor vi har mistet to faste, opplyser han.

– Fantastiske nyheter. Dette var den beste julegaven vi kunne tenke oss, kommenterer en strålende glad Loppa-ordfører etter at nyheten ble kjent.

– Helse Finnmark har til syvende og sist gjort det rette valget, og det er vi særdeles glade for.

Sikret trygghet

– Det var synd at det tok så lang tid, men heldigvis endte det til beste for Loppa, tilføyer ordføreren. Jensen har vært bekymret for skjebnen ikke bare til den lokale bedriften og de mange ansatte, men også for kvaliteten på tjenesten og tryggheten for folket. At Loppa legeskyssbåter nå beholder sin posisjon, er til stor trygghet for hele folket, ikke minst i Vestre Loppa, bekrefter han.

Fredagens avgjørelse betyr også at Helse Finnmark overholdt den såkalte vederståelsesfristen, som gikk ut samme dag.