Rune Østlyngen"/>

Anmeldes for bedrageri

Lotteritilsynet har nå anmeldt ledelsen i to sjakk-klubber i Alta for bedrageri og dokumentfalsk. Det er Steinar Hardersen og Frank Bjørnstrøm i Samisk sjakkforening og Komsa sjakklubb som ifølge tilsynet har brutt loven.

ANMELDT: Lotteritilsynet mener de har en sterk sak etter å ha anmeldt ledelsen i Komsa sjakklubb og Samisk sjakkforening til politiet for bedrageri og dokumentfalsk. (Illustrasjonsfoto) 

nyheter

Les også: - Anmeldelsen må trekkes

– Vi føler at vi har en svært sterk sak, sier kommunikasjonssjef i tilsynet, Rune Timberlid.

To millioner

Hardersen er anmeldt for brudd på både lotteriloven og straffeloven som daglig leder og ansvarlig for drifta i Samisk sjakkforening.

I Komsa sjakklubb er det Frank Bjørnstrøm som er styreleder. Hardersen er styremedlem. Begge er imidlertid anmeldt for sine roller i drifta av klubben.

– Vi mener det foreligger dokumentfalsk og bedrageri av svært alvorlig art. Det dreier seg om pluss/minus to millioner kroner, noe som gjør dette til en av de største sakene vi har hatt av denne typen på landsbasis, påpeker Timberlid.

Rask avklaring

Timberlid bekrefter at det har blitt brukt store ressurser i forkant av anmeldelsen, som ble levert Øst-Finnmark politikammer i forrige uke.

– For Samisk sjakkforening ser vi helt klart at pengene til dels ikke har gått til de tingene de skulle. Regnskapet viser dette. For Komsa sjakklubbs del, dreier saken seg om fiktive medlemslister og inntekter klubben egentlig ikke skulle hatt tilgang til, skisserer Timberlid.

Han håper nå påtalemakta bruker kort tid på å avgjøre hva som skal skje videre.

– Det er de som skal vurdere bevisene og bestemme om de vil ta saken videre, påpeker han.

Pågått over tid

Altaposten og andre medier har omtalt forholdene rundt de to sjakklubbene i flere omganger. Blant annet ba Steinar Hardersen og Frank Bjørnstrøm om et møte med foreldrene til elever ved Komsa skole som ble oppført som medlemmer i Komsa sjakklubb uten samtykke. Hardersen og Bjørntrøm ønsket å forklare seg overfor foreldrene. Møtet, som ble avholdt for tre uker siden, ble ampert og begge parter bekrefter at munnhuggeri og delvis trusler ble slengt ut.