Skal brenne kofter

Samiske ungdommer skal demonstrere mot turistindustrien i Finland.
nyheter

Også studenter fra Norge skal også være med på aksjonen. De samiske ungdommene mener industrien misbruker den samiske kulturen og demonstrasjonen skal gå ut på å brenne uekte turistkofter i Rovaniemi sentrum.

– Det er allerede kommet forslag om at man skal gå med vrengt kofte, og at man skal brenne de uekte koftene som turistindustrien bruker, sier leder for organisasjonen Lars Miguel Utsi til NRK Sámi Radio.

Det er flere samiske organisasjoner som skal arrangere demonstrasjonen i forbindelse med konferansen som Samisk Parlamentarisk Råd arrangerer i Rovaniemi i Nord-Finland i oktober.

Mot turistindustrien

– Vi vil demonstrere mot turistindustrien i Rovaniemi og andre områder som misbruker den samiske kulturen i turistsammenheng. Den gir et feil bilde av den samiske kulturen, sier Utsi

Denne demonstrasjonen skal vise at den samiske kulturen må tas vare på.

– De over hundre ungdommene som skal delta i demonstrasjonen fraktes med busser til Rovaniemi, forteller Utsi.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter