Fanger opp jentene

I dag får litt over 100 kvinner over 18 anledning til å vite mer om Sivilforsvaret.

SØKER ETTER MOTIVASJON: Arne Heggelund vil ha kvinner med motivasjon og god helse til å melde seg for tjeneste i Sivilforsvaret. 

nyheter

Arne Heggelund ønsker å få innrullert de med best motivasjon og helse.For første gang setter Sivilforsvarets avdeling i Vest-Finnmark opp et møte hvor målet er å finne de best motiverte kvinnene i Alta. Målet er å få dem innrullert i Sivilforsvaret.

– Vi har allerede hatt 20-30 menn innom som er overført fra vernepliktsverket til oss. Klokka 14.00 får vi rundt hundre jenter fra 18 år og oppover inn til informasjon og innrullering i Sivilforsvaret, sier distriktssjef Arne Heggelund.Senket alderskrav

For første gang har Sivilforsvaret satt i gang med rekruttering av jenter fra 18 år og oppover. Tidligere ble det trukket en grense på 26 år og uten barn før du som kvinne var ønsket inn i Sivilforsvaret.

– Men nå ser vi at stadig flere planlegger livet sitt i større grad. De tar utdanning tidligere, mens de er sent ute med å få barn. Derfor ønsker vi nå å få dem inn i sin beste og mest spreke del av livet, sier han.

Kvinner som får barn blir automatisk tatt ut av styrken fram til deres yngste barn fyller 16.

– Men vi ser at mange er motivert og ønsker å være i styrken selv når de har små barn, sier Heggelund.Motivasjon viktig

Det er også motivasjon de er på leting etter i ettermiddag.

– Opplevelsen vi har er at jentene ikke mangler motivasjon, heller tvert imot. Jentene opplever fortere enn menn at de får bruk for utdanningen vi i Sivilforsvaret gir dem. Eksempelvis førstehjelp, som man kan få bruk for i forbindelse med egne barn. Kvinner er generelt lette å motivere, påpeker han, og forteller at han gleder seg til å se hvordan motivasjonen er blant jentene i Alta.

– Men samtidig setter vi visse krav til at du har god helse. Det nytter ikke hvor godt motivert du er dersom det skranter på helsa, påpeker Heggelund.Egenerklæring

Et tre ukers kurs i Trondheim skal ligge som basis for de nye medlemmene av Sivilforsvaret. Men først skal ettermiddagens møte gjøres unna.

– I ettermiddag vil vi gi en presentasjon av Sivilforsvaret, godtgjørelser samt en del papirarbeid som egenerklæring av helse og livssituasjon. Vi er på utkikk etter de med best helse, som er godt motivert og som kan yte tjeneste hvis det blir alvor, sier Heggelund.

– Vi skal ikke ha så mange damer inn i Sivilforsvaret, derfor leter vi med lys og lykter etter de med god motivasjon, avslutter han.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter