Jarle Mjøen"/>

Ber Alta-kvinner om hjelp

Trine Kvidal og Norut Alta håper å avdekke Alta-kvinnenes syn og interesse for politikk. Over 1600 kvinner i Alta blir nå spurt om hjelp.

  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Alta kommune er plukket ut av kommunal- og regionaldepartementet som en av 22 kommuner som skal være med i et prosjekt for å øke kvinners deltakelse i politikken. Målet for den lokale styringsgruppa som ledes av Anita Håkegård Pedersen, er hverken pusete eller spesielt feminint: Det er å ha et kommunestyre allerede i 2011 med like mange menn som kvinner.

Spørreundersøkelse

Forskningsinstituttet Norut Alta har akkurat sendt ut et spørreskjema til 1650 tilfeldig utvalgte Alta-kvinner, hvor de blir spurt om deres interesser for lokalpolitikk. Trine Kvidal, som leder dette prosjektet hos Norut Alta, håper at spørreskjemaet ikke forsvinner i søpla sammen med aviser og reklamemateriell.

– Vi vil oppfordre alle de utvalgte kvinnene til å svare på spørreskjemaet, uansett forhold og holdning til politikk. Her trenger vi virkelig Alta-kvinnenes hjelp sier Kvidal og legger til at det tar bare noen få minutter å fylle ut skjemaet. De som mottar spørreskjemaet kan også fylle det ut på internett om de ønsker.

Svarene forteller

– Alle svarene vi får er utrolig viktige for at vi skal lære mer om hvordan vi kan få flere kvinner inn i lokalpolitikken, sier Kvidal.

Faktisk har Alta i dag en lavere kvinneandel i kommunestyret enn etter valget i 1995. Da var andelen kvinner oppe i 40 prosent for så å falle til 34 prosent som den har holdt seg på fram til i dag. I dag er kun 12 av 35 representanter i kommunestyret kvinner.Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

nyheter