Magne Kveseth"/>

Sør-Tverrfjord skole
slukt av flammene

Da brannvesenet i Øksfjord fikk melding halv syv i morges sto allerede skolen i Sør-Tverrfjord i lys lue.

TOTALSKADD: Det er ikke stort igjen av skolen i Sør-Tverrfjord. 

NYTTELØST: Det var ikke mulig å redde skolen. 

nyheter

– Da vi kom frem med brannmannskapene i legeskyssbåten var det ingenting vi kunne gjøre, annet enn å konsentrere oss om etterslukking, sier brannbefal Oddgeir Kårsgård til Altaposten. Loppa brannvesen rykket ut med tre mann fra Øksfjord og hentet fem mann i Bergsfjord. Det var likevel ikke mulig å redde skolen.

Innsats lokalt

Brannsjef Kårsgård skryter av den lokale innsatsen for å forsøke å berge skolen.

– Tor Thomassen og flere andre lokale har gjort en kjempeinnsats, så selv om skolen ikke sto til å redde, så har de i hvert fall sørger for å berge barnehagen og et hus som ligger 10-20 meter nedenfor skolen, sier Kårsgård.

- Barnehagen har enkelte sviskader i det ene røstet, men den tok ikke fyr, så det klarte de godt.

Snø og elvevann

Onsdag formiddag drev brannmannskapene etterslukking og Tor Thomassen kjørte sne med skufla inn i branntomta.

- Det var ikke så helt enkelt å skaffe vann til slukningsarbeidet, forklarer Kårsgård. En kum hvor det skulle ha vært mulig å koble til vann, var tom. Men etter litt sondering fant de vann i elva som renner ikke langt unna skolen.

Politiet kommer

– Har man noen formening om hva som er årsaken til brannen?

– Det er nok alt for tidlig nå på formiddagen å si hva dette kan skyldes. Vi har vært travelt opptatt med å skaffe vann og har ikke fått sett noe på mulige årsaker til at skolen brente ned, sier Oddgeir Kårsgård, som er innsatsleder på brannstedet. Han sier politiet trolig vil være på plass seinere i dag.

Brannen startet rundt klokka halv seks i morges og ifølge Kårsgård har brannen mest sannsynlig startet inne i bygget eller ved siden av.

I formiddag var det ikke grunnlag for å si noe om hvorvidt brannen kunne være påsatt eller at skolen brant av andre årsaker.