Tom Skoglund"/>

Filmet vold

I den over fire minutter lange filmen slår og sparker de to ungguttene løs på hverandre.
nyheter

Ringside står et 50-talls medelever som passive tilskuere. Voldsepisoden skjedde tirsdag, i et friminutt.

Tirsdag ettermiddag rundt klokka 15.00 ble to filmer lagt ut på nettstedet Youtube av en bruker. Den ene videoen inneholder en slåsskamp mellom to elever – den ene av disse navngitt i teksten i filnavnet til youtube-klippet.

Den andre videoen viser en arrestasjon av en skoleelev ved samme skole. Også her er personen navngitt. I en av kommentarene til denne videofilmen hevdes det at arrestasjonen ikke hadde sammenheng med slåsskampen.

Sparket i hodet

Filmen av slåsskampen viser to gutter som ryker løs på hverandre, i området mellom Sandfallet ungdomsskole og Alta ungdomsskole. Med stor intensitet slår de to guttene løs på hverandre, med slag hovedsaklig rettet mot hodet.

Ved flere anledninger faller den ene av de to ungdommene, hvorpå den andre sparker han som ligger nede.

Et av sparkene treffer den ene ungdommen i hodet med såpass kraft at hodet kastes til siden.

Passive tilskuere

Rundt 50 elever fra både Sandfallet skole, Alta ungdomsskole og Alta videregående skole står passive og følger med mens de to ungguttene gyver løs på hverandre. I løpet av de fire minuttene filmen varer er det ingen som gjør noen synlige forsøk på å stanse de to.

Hvorvidt noen av elevene hentet andre voksne som kan ha befunnet seg i området, er ikke sikkert. Om elever verbalt forsøkte å få de to til å stanse, er uvisst for Altaposten, da lyden var fjernet til fordel for musikk. Men det kan se ut som det motsatte, at tilskuerne oppmuntrer ungdommene til å slå løs på hverandre.

Videofilmen viser at elevene var mer interessert i å dokumentere volden. På filmen ser man andre elever som filmer episoden med mobilkamera.

Les hele saken i papiravisa.

Relaterte saker: