Jan-Erik Steine"/>

Motorvei til hytta

Kulene i Bollo-løypa er nå en saga blott.
nyheter

Det skal Alta Friluftspark sørge for. Tor Kjetil Wisløff co har nemlig gått til innkjøp av tråkkemaskin og lover å holde løypa slett som stuegulvet hele sesongen – hvis hyttefolket betaler, selvfølgelig.

– Det har vært helt forferdelige løypeforhold i Bollo i mange år, men nå skal det bli bedre for alle parter – både scooterfolk og skigåere, lover Wisløff.

Tråkkemaskinen som Alta Friluftspark har investert i, er en 2000-modell med absolutt alt av utstyr. Den har frontskjær, fres bak og to løypemaskiner – eller sporsettere.

Deler regninga

Siden friluftsparken har valgt å samarbeide tett med hytteforeninga, er det også bestemt at hytteeierne og parken skal spleise på prepareringsregninga.

– Vi har kjøpt maskin og vil preparere Bollo-løypa fra Detsika til Romsdal og opp på fjellet, mot at hytteeierne betaler en liten årlig avgift, melder Wisløff.

Og det er ingenting å si på mottakelsen. Av 209 hytteeiere i Bollo, har 108 allerede betalt avgiften.

– Det er for øvrig viktig å påpeke at dette er en frivillig avgift. Vi kan nemlig ikke tvinge noen til å betale, men appellerer heller til folks samvittighet, sier Wisløff, som lover å fikse supre løyper for både skigåere, hundekjørere og scooterkjørere fra midten av januar og ut sesongen.

– Jeg har vært en snartur på fjellet for å teste maskinen, men foreløpig er det for lite snø til at jeg kan lage løyper. Men når snøen kommer, er jeg på plass, lover han.

– Endelig

Leder i Bollo hytteforening, Gunn Johansen, er mildt sagt i ekstase over velviljen til Alta Friluftspark. Og hun ser frem til å kjøre til hytta i Bollo uten å risikere whiplash og det som verre er.

– Det har vært elendige forhold i Bollo-løypa i en årrekke, det vet alle som har brukt løypa, slår hun fast.

Bollo hytteforening har riktignok fått laget en slags «slåddemaskin» som har fungert sånn halvveis, men det har ikke vært godt nok. Det har faktisk vært så ille at enkelte har sagt at de vil selge hytta dersom det ikke blir gjort noe med å slette ut løypa.

– Det er derfor med stor glede jeg registrerer at friluftsparken – som for øvrig selv er ivrige brukere av løypa – nå tar affære, sier Johansen.

Høyere fart?

Johansen er som sagt sjeleglad for at friluftsparken nå vil sørge for flotte løyper for de mange hytteeierne i Bollo.

Likevel har hun en gnagende mistanke om at en del negative konsekvenser kan følge i kjølvannet.

– Vi er fullstendig klar over at farten kan komme til å øke jo bedre løypa blir.

Jeg vil i den anledning henstille alle – både de som har hytte i området og de øvrige som er brukere av Bollo-løypa – til å bruke vettet og ta hensyn, avslutter Gunn Johansen, som avslutter med å minne om årsmøtet i hytteforeninga på Vica hotell klokken 18.00 tirsdag i neste uke.

– Da vil representanter fra Alta Friluftspark komme og holde en orientering om prepareringen, melder hun.